Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
ΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κυριακή Κλειστά! Δεν Ψωνίζω – Δε Δουλεύω!

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας και η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, εκφράζουν για πολλοστή φορά την πάγια εναντίωσή τους στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Για μία ακόμα χρονιά καλούμε όλους τους εργαζόμενους κάθε κλάδου αλλά και τους πολίτες στο σύνολό τους, να μη συναινέσουν εμπράκτως στην κατάφωρη καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων στο βωμό του κέρδους των μεγάλων επιχειρήσεων. 

Οι καταναλωτικές συνήθειες δεν πρέπει να περιλαμβάνουν τις αγορές τις Κυριακές,  οι δε καταναλωτές πρέπει να χρησιμοποιούν το μόνο όπλο που έχουν στα χέρια τους:  τη δύναμη της επιλογής και της απόφασης.

Θα πρέπει καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι από κοινού, να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς αυτό θα οδηγήσει:

– στην επικράτηση συνθηκών ολιγοπωλίου στην αγορά, εξαφανίζοντας κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού, με αναπόφευκτη συνέπεια το λουκέτο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

– στην αναστάτωση προσωπικής και οικογενειακής ζωής, παραβιάζοντας θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα.

Πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε ότι η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας για το εμπόριο, είναι προάγγελος πλήρους ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, όπως άλλωστε έχει διαφανεί και με τον πρόσφατο νόμο Χατζηδάκη. Τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο!

Για το λόγο αυτό, καλούμε ακόμα μία φορά τους καταναλωτές να προτιμούν με την επιλογή τους τις επιχειρήσεις που σέβονται την Κυριακάτικη αργία.

Στηρίζουμε το κλείσιμο των καταστημάτων τις Κυριακές:

Κυριακή Κλειστά! Δεν Ψωνίζω – Δε Δουλεύω!

Τel : 210-8817730

Web: www.eeke.gr

e-mail: info@eeke.gr