Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
ΑΓΡΟΤΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το πρώτο digital conference 50 Great Greek Wines: Το ελληνικό κρασί σε 10 χρόνια -VIDEO

Το digital event πραγματοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2021, με συντονιστές τους Γιάννη Καρακάση MW και Γρηγόρη Μιχαήλο Dip WSET και καλεσμένους σημαντικές προσωπικότητες της οινικής σκηνής. Ανάμεσά τους, ο καθηγητής αμπελουργίας Σ. Κουνδουράς, ο José Vouillamoz (συγγραφέας του Wine Grapes) καθώς και ο Πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ/ΣΕΟ Γ. Βογιατζής.

Η εκδήλωση ήταν χωρισμένη σε 2 μέρη.Το πρώτο μέρος, πραγματοποιήθηκε σε μορφή webinar και συζητήθηκε η παρακάτω θεματολογία.

• Session 1: Old Vines: διατηρώντας ένα μοναδικό πλούτο (12.00-13.00)
Γιάννης Καρακάσης MW

• Session 2: Γηγενείς ποικιλίες, 10 χρόνια μετά (13:00-14:00)
Καθηγητής Στ. Κουνδουράς, Dr José Vouillamoz

 

• Session 3: Νομοθεσία & Ελληνικό κρασί την επόμενη δεκαετία (14:00-15:00)
Γ. Βογιατζής

Στο δεύτερο μέρος δοκιμάστηκαν 8 σπάνια κρασιά (που δεν κυκλοφορούν εμπορικά) από οινοποιεία που βραβεύτηκαν στο πρώτο 50 GGW με γνώμονα τον παράγοντα πειραματισμό. Ακολούθησε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης παρουσία των παραγωγών.

• Session 4: Πειραματισμός & Οινοποίηση (19.00-21.00)

Ο Γιάννης Καρακάσης MW δήλωσε: «η αντιμετώπιση των προκλήσεων της επόμενης δεκαετίας είναι το κλειδί για την περαιτέρω εξάπλωση του ελληνικού κρασιού. Θεωρώ ότι επαγγελματίες και φίλοι του κρασιού θα έχουμε μία πολύ ωραία ευκαιρία να συζητήσουμε όλα αυτά που μας απασχολούν. Από τώρα ανυπομονώ για την καταγραφή των συμπερασμάτων».
Το 50 GGW Conference τελεί υπό την αιγίδα του Wines of Greece.