Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάρος: Τουλάχιστον 16 οι νεκροί από το ναυάγιο με μετανάστες -VIDEO

Ατελείωτη είναι η τραγωδία στην Πάρο, καθώς ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο ανέβηκε κι άλλο, με τις τελευταίες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ να κάνουν λόγο για 16 θύματα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται τρεις γυναίκες κι ένα βρέφος.

Υπενθυμίζουμε πως ιστιοφόρο που μετέφερε τουλάχιστον 80 μετανάστες αναποδογύρισε χθες Παρασκευή (24/12) στα ανοιχτά του νησιού. 

Το Λιμενικό Σώμα διέσωσε από το ναυάγιο του σκάφους 63 από τους επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο (61 άνδρες, 2 γυναίκες). Μεταφέρθηκαν όλοι με ασφάλεια στην Πάρο. Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα parianostypos.gr ανάμεσα στους νεκρούς από το ναυάγιο που σημειώθηκε μόλις 5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Πάρου βρίσκονται και ένας πατέρας με την κόρη του. Κατά την ίδια πηγή στην πλειονότητά τους οι ναυαγοί είναι Σύροι, Παλαιστίνιοι και ανάμεσά τους υπάρχουν περίπου 15 Αφγανοί.

Τεράστια ήταν η κινητοποίηση στο νησί της Πάρου για την παροχή πρώτων βοηθειών στους ναυαγούς οι οποίοι παγωμένοι, ταλαιπωρημένοι, βρεγμένοι και εξουθενωμένοι από τη μάχη με τα κύματα, δέχτηκαν αμέσως κουβέρτες και ζεστά ροφήματα.

Ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, οι υπηρεσίες του Δήμου και οι τοπικές αρχές, ενεργοποιήθηκαν τάχιστα για την καλύτερη δυνατή φροντίδα των διασωθέντων, στους οποίους διενεργήθηκαν διαγνωστικά τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, πριν να μεταφερθούν για φιλοξενία στην αίθουσα του ΕΠΑΛ της Πάρου.