Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαρωτικοί έλεγχοι και βαριές «καμπάνες» – Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ οι «αδιόρθωτοι»

Χιλιάδες έλεγχοι για τα νέα μέτρα τα Χριστούγεννα έφεραν πρόστιμα για τη μάσκα, λουκέτα σε νυχτερινά κέντρα και συλλήψεις. Σε 55.005 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, συνολικά, σε όλη την Ελλάδα από την ΕΛΑΣ, ανήμερα των Χριστουγέννων, συνελήφθησαν 6 άτομα, ανεστάλη η λειτουργία 4 καταστημάτων και επιβλήθηκαν 369 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας.

Σημειώνεται, ότι από τους 55.005 ελέγχους, οι 18.118 πραγματοποιήθηκαν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», χθες, Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου.




 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, βεβαιώθηκαν συνολικά 422 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 6 συλλήψεις –οι 4 στην Αττική – και επιβλήθηκαν 4 αναστολές λειτουργίας επιχειρήσεων, με επιβολή προστίμου ύψους 30.000 ευρώ στις δύο περιπτώσεις.

Διευκρινίζεται ότι πρόκειται για δύο περιπτώσεις υποτροπής νυχτερινών καταστημάτων στη διοικητική ενότητα της Αττικής για τις οποίες συντάχθηκε έγγραφο από την Ελληνική Αστυνομία προς τον Δήμο Αθηναίων για αφαίρεση της άδειας λειτουργίας. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον οποίο ενημερώνει συνεχώς για την εξέλιξη των ελέγχων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Αννα Ευθυμίου είπε ότι έχουν εντοπιστεί κέντρα διασκέδασης που έχουν παραβάσεις για δεύτερη και τρίτη φορά και επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα.

ertnews.gr