Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πρόστιμο σε 13χρονα που έτρωγαν πιτόγυρο χωρίς μάσκα στο Άργος

Τα δύο ανήλικα παιδιά έβαλε στόχο ο υπερβάλλων ζήλος του αστυνομικού

Αλμυρό βγήκε το σουβλάκι σε δύο 13χρονα παιδιά το βράδυ της Δευτέρας στην πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος, όταν ένας αστυνομικός τους επέβαλε πρόστιμο 300,00 ευρώ, επειδή δεν φορούσαν μάσκα.

Ο υπερβάλλων ζήλος του αστυνομικού κατατρόμαξε τα παιδιά, τα οποία με το βεβαιωμένο πρόστιμο στο χέρι επέστρεψαν στη συνέχεια στο σπίτι τους. Τι συνέβη όμως και ο αστυνομικός έβγαλε το μπλοκάκι και έριξε την …καμπάνα στα παιδιά αυτά;




 

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πηγές του anagnostis, όλα ξεκίνησαν όταν μια παρέα από άλλα παιδιά, μεγαλύτερα σε ηλικία κάθονταν κοντά στη λιμνούλα και δέχθηκαν σε πρώτη φάση το πρόστιμο από την αστυνομία, επειδή δεν φορούσαν την μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό. Τα δύο ανήλικα παιδιά – τα οποία σημειωτέον έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου – κάθονταν παραδίπλα σε ένα παγκάκι, με μια coca cola στο ένα χέρι και από ένα πιτόγυρο στο άλλο.

Στη θέα του αστυνομικού που βεβαίωνε τα πρόστιμα στους μεγαλύτερους, συνέχισαν να τρώνε, θεωρώντας ότι δεν γίνεται να φοράς μάσκα στο πρόσωπο και ταυτόχρονα να τρως και να πίνεις το αναψυκτικό. Όπως αναφέρθηκε στο anagnostis τα δύο ανήλικα άκουσαν τους μεγαλύτερους να λένε στον αστυνομικό: «Γιατί δεν γράφεις και τα πιτσιρίκια»;


                     Το πρόστιμο στον ανήλικο επειδή δεν φορούσε μάσκα στο Άργος
Και πράγματι, το όργανο της τάξεως, αφού βεβαίωσε τα πρόστιμα στους 17χρονους και 18χρονους, κατευθύνθηκε προς το μέρος των δύο ανηλίκων, που συνέχιζαν να πίνουν το αναψυκτικό τους και να τρώνε το σουβλάκι τους.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο ένας από τους μικρούς τρόμαξε με τις προθέσεις του αστυνομικού και του έπεσε η μάσκα που είχε φορεμένη στο χέρι μέχρι να τελειώσει το φαγητό του, στη λιμνούλα που βρίσκεται στην πλατεία Αγίου Πέτρου, στο Άργος.

Το πρόστιμο των 300,00 ευρώ τελικά επιβλήθηκε και οι ανήλικοι θα ξανασκεφθούν πολύ σοβαρά, αν πρέπει να …τολμήσουν να ξαναφάνε σε δημόσιο χώρο, εν μέσω κορωνοϊού. Οι πληροφορίες του anagnostis αναφέρουν, ότι οι δύο ανήλικοι είχαν μαζί τους τόσο τη βεβαίωση του εμβολιασμού, όσο και την αστυνομική τους ταυτότητα.

anagnostis.org