Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασιλακόπουλος: Θα περιοριστείτε ακόμα περισσότερο μέχρι να βάλετε μυαλό και να εμβολιαστείτε -VIDEO

Στο ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου αναφέρθηκε σήμερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, επισημαίνοντας ότι τα σχολεία δεν πρέπει να μείνουν κλειστά για να προστατέψουμε τους ανεμβολίαστους. Κάλεσε μάλιστα όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να βάλουν μυαλό

Οι μόνοι που θα κέρδιζαν από τη μη λειτουργία των σχολείων, εξήγησε ο καθηγητής, είναι οι καφετέριες και οι ανεμβολίαστοι που θα προστατευτούν. Έχουμε πλέον το απόλυτο εργαλείο για να είναι απολύτως ασφαλή τα παιδιά μας και λέγεται εμβόλιο.
 

Στο πλαίσιο, αυτό, υπογράμμισε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ «θα έλεγα στους ανεμβολίαστους, αγαπητοί συμπολίτες ανεμβολίαστοi, επειδή κινδυνεύετε τώρα που υπάρχει κύμα θα περιοριστείτε ακόμα περισσότερο για να προστατευτείτε μέχρι να βάλετε μυαλό και να εμβολιαστείτε

«Η μοναδική λύση να για φύγουμε από το κακό με τις μικρότερες δυνατές απώλειες είναι ο εμβολιασμός. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Όλα τα αλλά δεν είναι απλώς ημίμετρα, είναι για να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας» ήταν το μήνυμά του.

Νέες μεταλλάξεις
Στον απόηχο της νέας παραλλαγής Καμερούν που εμφανίστηκε στη Γαλλία, σχολίασε ότι «συνεχώς θα βγαίνουν νέα μεταλλαγμένα στελέχη όσο δίνεις χώρο στον ιό να πολλαπλασιάζεται θα κάνει τυχαία λάθη στον πολλαπλασιασμό κάποια από αυτά θα ευνοούν τη μεταδοτικότητα του ιού, άρα τη δυνατότητα του να επιβιώσει και θα επικρατούν».

«Το καλό σενάριο είναι το επόμενο στέλεχος να είναι πιο αδύναμο από την Όμικρον… Κάθε ένα νέο στέλεχος φαίνεται να είναι λιγότερο νοσογόνο και θανατηφόροι από τα προηγούμενα γιατί δεν συμφέρει τον ιό να σκοτώνει πολλούς αν σκοτώσει πολλούς θα εξαφανιστεί. Τώρα το Όμικρον είναι λιγότερο νοσογόνο και θνησιγόνο, αλλά να μην πέσει ο κόσμος στην παγίδα ότι είναι απλό κρυολόγημα, άρα να κολλήσουμε όλοι να τελειώσουμε με την πανδημία…»

Όπως εξήγησε ο κ. Βασιλακόπουλος, ο ανεμβολίαστος είναι κατ’ ουσίαν ο μόνος που κινδυνεύει.

«Αυτός που βγάζει μετά από νόσηση θετικό PCR δε σημαίνει ότι συνεχίζει να μεταδίδει . Το PCR δεν μετρά ζωντανό ιό, κομματάκια του ιού, μπορεί να έχει φύγει ο ιός και να έχουν μείνει τα θραύσματα» διευκρίνισε ακόμα ο καθηγητής.