Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδότηση 42 ευρώ στους λογαριασμούς ρεύματος – Τι θα ισχύει για φυσικό αέριο -VIDEO

Στην εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, κάνοντας λόγο για επιδότηση 42 ευρώ στους λογαριασμούς ρεύματος για όλους.

«Συνεχίζουμε τον Ιανουάριο με τα μέτρα στήριξης να επεκτείνονται και στους επαγγελματίες και στις επιχειρήσεις που πλήττονται από τις εκρηκτικές αυξήσεις», τόνισε ο υπουργός και σημείωσε πως επιδοτούνται όλες οι παροχές κύριας κατοικίας με περίπου 42 ευρώ ενίσχυση ανά μήνα.



 

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα σε ό,τι αφορά την ηλεκτρική ενέργεια, θα επιδοτηθούν όλες οι παροχές κύριας κατοικίας ανεξαρτήτως εμβαδού, αφορά 4.200.000 εκατ. παροχές.

Για τις πρώτες 150 κιλοβατώρες ανά μήνα επιδοτείται το 80%. Η μέση μηνιαία ενίσχυση ανέρχεται σε 42 ευρώ. Στα νοικοκυριά ενταγμένα στο κοινωνικό τιμολόγιο η μέση μηνιαία ενίσχυση είναι 54 ευρώ.

Συνολικά θα διατεθούν 157 εκατ. εκατομμύρια. για τη στήριξη των νοικοκυριών και 133 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων.

Σχετικά με το φυσικό αέριο, η επιδότηση θα είναι 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα στα νοικοκυριά για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.

newsbeast.gr