Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Παράταση των μέτρων μέχρι τις 23 Ιανουαρίου

Κλείδωσε η παράταση των μέτρων για μία εβδομάδα ακόμη.

Και επίσημα η παράταση των μέτρων σύμφωνα με απόφαση της επιτροπής ειδικών η οποία και συνεδρίασε νωρίτερα.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σήμερα, Τετάρτη 12/1, συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξετάσει τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας.




 

Αποφασίστηκε τα μέτρα που ισχύουν, να παραταθούν για μια εβδομάδα

Η παράταση των μέτρων δηλαδή έως τις 23 Ιανουαρίου και επανεξέτασή τους ανά εβδομάδα, σε συνάρτηση με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Η επιτροπή των ειδικών αποφάσισε ότι τα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή τις τελευταίες ημέρες του 2021 και ήταν αρχικά προγραμματισμένο να ισχύσουν μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, θα πρέπει να παραταθούν για μια εβδομάδα ακόμη, χωρίς αλλαγές.

Ποια μέτρα ισχύουν

Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, όχι όρθιοι και μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα.
Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση, είναι υποχρεωτική.
Εφαρμογή τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.
Επισκεπτήριο μόνο με PCR test 48 ωρών σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.
Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα.