Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μοίρασε φαγητό στους άστεγους του Πειραιά

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μαζί με τους Γιατρούς του Κόσμου και το Δείπνο Αγάπης οργάνωσαν δράση street work στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια στους ευάλωτους συνανθρώπους μας το βράδυ της Πέμπτης όπου επικρατούσαν χαμηλές θερμοκρασίες.
 

Στη δράση μοιράστηκαν μάσκες για Covid-19, είδη ατομικής προστασίας για το κρύο, ενώ ο σεφ της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Βασίλης Μπέκας, ετοίμασε μερίδες ζεστού φαγητού που μοίρασε η κ. Σακελλαροπούλου. Επίσης, εθελοντές των Γιατρών του Κόσμου πρόσφεραν ψυχοκοινωνική υποστήριξη και ενημέρωση για τον εμβολιασμό κατά της πανδημίας. Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης.

Οι παρεμβατικές δράσεις street work των Γιατρών του Κόσμου με τις Κινητές Μονάδες σε περιοχές που συγκεντρώνεται άστεγος πληθυσμός, αποτελούν συστηματική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην υγεία που προκαλεί η διαβίωση στο δρόμο και στοχεύουν στην προστασία του δικαιώματος στην Υγεία για όλους.

Πηγή: skai.gr