Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

14η συνεδρίαση της ΚΕ του ΜέΡΑ25: 7+1 σημεία για την διαχείριση της πανδημίας

Ολοκληρώθηκε η διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 για την εκτίμηση της πολιτικής συγκυρίας και συγκεκριμένα για το πως θα αντιστραφούν οι εγκληματικές συνέπειες της πολιτικής της Μητσοτάκης Α.Ε. στη διαχείριση της πανδημίας, στην εκτόξευση της ακρίβειας ως τερατογένεση της Νέας Λιτότητας, την επίθεση στην Παιδεία κ.α. επιβεβαιώνοντας ότι η Ρήξη είναι η μόνη απάντηση στην Κρίση.
 

O Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης εισηγήθηκε προς το σώμα στο κλείσιμο του συγκεκριμένα σημεία όσον αφορά στην πανδημία, στα οποία κατέληξαν σε συνέχεια με απόφαση τους τα μέλη της ΚΕ:

  1. Κανένα νέο Πρόστιμο.
  2. Επιστροφή όλων των ατομικών προστίμων που επιβλήθηκαν στην περίοδο της πανδημίας και των lockdown και αποτελούν το επιστέγασμα της ταξικής και αυταρχικής διαχείρισης της πανδημίας.
  3. Καμία απόλυση εργαζόμενου σε υγειονομικό χώρο.
  4. Οι υγειονομικές μονάδες και οι εργαζόμενοι σε αυτές να αποφασίσουν για τους τρόπους επανένταξης των υγειονομικών σε αναστολή, σε περιφερειακό επίπεδο.
  5. Τα εμβολιαστικά κέντρα εκτός νοσοκομείων. Τα Κέντρα του Δημόσιου Δικτύου Δωρεάν Τεστ που από την αρχή απαιτεί το ΜέΡΑ25, θα ήταν τώρα τα αναγκαία εμβολιαστικά κέντρα εκτός νοσοκομείων.
  6. Αποκατάσταση της διαφάνειας, της επιστημονικής μεθόδου και της δημοκρατικής λογοδοσίας.
  7. Να σταματήσει η εργαλειοποίηση της επιστήμης και να ενισχυθεί η επιστημονική ενημερωτική εκστρατεία.

Και το πάγιο αίτημα, η μάχη των μαχών:

  • Ενίσχυση του ΕΣΥ – Ανατροπή της διάλυσης του υπέρ των κλινικαρχών που εφαρμόζει η Μητσοτάκης Α.Ε.

Το συνολικό κείμενο όπως διαμορφώθηκε στην ΚΕ για όλα τα ζητήματα της πολιτικής συγκυρίας θα προωθηθεί στις Οργανώσεις Βάσης του κόμματος για την περαιτέρω συζήτηση του. Ενώ θα υπάρξουν και συγκεκριμένα ψηφίσματα για διάφορα θέματα που αποφάσισε σχετικά η ΚΕ του ΜέΡΑ25, εντός των ημερών.