Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑΓΡΟΤΙΚΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σοφία της Φύσης: Κορυφαία προϊόντα από τους αμπελώνες της Νεμέας

Η Σοφία της Φύσης είναι μια οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής βιολογικών ξιδιών και πετιμεζιού.
Bασική επιλογή για την παραγωγή των προϊόντων της επιχείρησης “Σοφία της Φύσης”, είναι η χρήση σταφυλιών από Ελληνικές ποικιλίες όπως το Αγιωργίτικο και ο Ροδίτης. Η εταιρία ιδρύθηκε το 2005 με σκοπό την αξιοποίηση 80 περίπου στρεμμάτων ιδιόκτητων αμπελώνων Αγιωργίτικου βιολογικής καλλιέργειας στη ζώνη ΟΠΑΠ Νεμέας και το 2006 ολοκλήρωσε, με χρηματοδότηση της κοινοτικής πρωτοβουλίας Leader+, τη μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης στις πλαγιές του χωριού Κούτσι με θέα την πανέμορφη κοιλάδα της Νεμέας και τους ατέλειωτους αμπελώνες της.



Από τότε μέχρι σήμερα, με σεβασμό στο περιβάλλον, παράγουμε βιολογικά προϊόντα υψηλής ποιότητας δίνοντας πάντα σε αυτούς που μας επιλέγουν μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Η ιστορία ξεκινά από το 1888, όταν οι παππούδες της οικογένειας φύτεψαν για πρώτη φορά ένα μικρό κομμάτι γης με την τοπική ποικιλία Αγιωργίτικο. Το 1998, όλοι οι αμπελώνες μετατρέπονται σε βιολογικούς και ξεκινά η παραγωγή πρώτης ύλης απαλλαγμένης από χημικά. Το 2006, με την χρηματοδότηση της κοινοτικής πρωτοβουλίας LEADER+ ιδρύεται η μονάδα παραγωγής και εμφιάλωσης και ξεκινά η παραγωγή τυποποιημένων βιολογικών προϊόντων στις πλαγιές του Κουτσίου. Το 2009, γίνεται η πρώτη εξαγωγή των προϊόντων μας και μια καινούργια σελίδα στην ιστορία της οικογενειακής μας επιχείρησής ξεκινά. Σήμερα, πάνω από το 80% της παραγωγής μας βρίσκει θέση στις αγορές του εξωτερικού σε όλο τον κόσμο.
Σήμερα, η επιχείρηση βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους παραγωγούς βιολογικών ξιδιών στην Ελλάδα. Με οδηγό την υψηλή ποιότητα των προϊόντων και τις εξαγωγές, αναζητά καινούργιες συνεργασίες ενώ παράλληλα πειραματίζεται συνεχώς με νέες ιδέες και μοναδικά προϊόντα. Την ίδια στιγμή ανοίγει την παραγωγή της σε επισκέπτες που θέλουν να δουν από κοντά τη διαδικασία, οργανώνοντας ξεναγήσεις και γευστικές δοκιμές βοηθώντας να αναπτυχθεί ο γαστρονομικός τουρισμός στην περιοχή μέσα από αειφόρες πρακτικές.

Σοφία της Φύσης: Προϊόντα
Κόκκινο ξίδι από σταφύλια με Βασιλικό και Σκόρδο
Αποξηραμένος βασιλικός και ολόκληρες σκελίδες σκόρδου εμβαπτίζονται για μικρό χρονικό διάστημα στο κόκκινο ξίδι μας από Αγιωργίτικο. Το αποτέλεσμα είναι ένα ξίδι με σύνθετο αρωματικό μπουκέτο και πικάντικη γεύση, ιδανική για να αρωματίζει όσπρια, τζατζίκι αλλά και να κάνει τη διαφορά σε κόκκινες σάλτσες κρεατικών.

Βαλσαμική Κρέμα με Μανταρίνι
Το γλυκόξιδο από Αγιωργίτικο βράζει αργά μαζί με πετιμέζι μέχρι να γίνει μια πυκνή βελούδινη κρέμα. Λίγο πριν το τέλος, προστίθενται ολόκληρα μανταρίνια Χίου, που δίνουν στο τελικό προϊόν το χαρακτηριστικό τους άρωμα. Το αποτέλεσμα είναι μια φυσική, γλυκιά Βαλσαμική κρέμα με ισορροπημένη οξύτητα και νότες μανταρινιών. Ιδανική για γλασάρισμα ψητών μανιταριών και λαχανικών, για γλυκόξινες σάλτσες, σαν συστατικό σε μαρινάδες αλλά και σαν μια έξτρα πινελιά σε πράσινες σαλάτες.

Πετιμέζι
Αγνό σιρόπι σταφυλιού από “Αγιωργίτικο”. Ένα 100% φυσικό γλυκαντικό χωρίς προσθήκη συντηρητικών ή ζάχαρης. Δοκιμάστε το παντού: Στα γλυκά σε ζεστά ροφήματα αντί για ζάχαρη, στις πράσινες σαλάτες, καραμελώστε κρέας ή απλά βάλτε το πάνω στο παγωτό σας. Πλούσιο σε σίδηρο και σε αντιοξειδωτικά. Νικητής βραβείου Great Taste το 2014.

foodlife.gr