Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Εξόρμηση στην Λίμνη Δόξα και στη Κορυφή Μαδερό

23 Ιανουαρίου 2022

Ο Σύλλογος μας εκτιμώντας την κατάσταση που επικρατεί αποφάσισε να κάνει εξόρμηση στην Λίμνη Δόξα, και στην Κορυφή Μαδερό Κορινθίας
Θέλοντας να προφυλαχθούν τα μέλη μας, η μεταφορά θα γίνει με δικά μας μέσα Ι.Χ. 

Οι πορείες θα είναι δύο με αφετηρία την Λίμνη Δόξα, και μέσω του μονοπατιού Αγ.Γεωργίου θα περπατήσουμε έως τον δασικό δρόμο για Γαιδουρόραχη, και μετά θα πάμε στην περιοχή Γκιώνα, και στην συνέχεια ανάβαση προς την κορυφή Μαδερό με την υπέροχη θέα προς όλες τις κορυφές του Χελμού, των Πεντέλειων Ορέων, της Ζήρειας, αλλά και μία ξεχωριστή θέα προς την Λίμνη Δόξα.

Η πεζοπορική ομάδα από την θέση Γκιώνα θα στρίψει αριστερά προς την περιοχή Γκογκάκη, κι επιστροφή στην Λίμνη.
Ορειβατική Ω.Π 7-8 Β.Δ -Β+ ΧΙΛ 17 ΥΨ.Δ 1230μ
Πεζοπορική Ω.Π 4-5 Β.Δ -Α+ ΧΙΛ 10 ΥΨ.Δ 400μ
Αρχηγοί Ορειβατικής
Γεωργουδάκης Σωτήρης.6973736090
Κουναβέλης Τάσος 6932902284
Αρχηγοί Πεζοπορικής
Παναγουλόπουλος Θοδωρής 6985916716

Kόστος εξόρμησης 5 Ευρώ.
Ωρα αναχώρησης 07:00 Κόρινθος από τα Περιβολάκια
Συνάντηση Kιάτο 07:30 Κιάτο Κρεαταγορά Ζάρκου

Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, κάλτσες (και εφεδρικές), γκέτες,μπατόν, γάντια, σκούφος, ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό , καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια), νερό, κραμπόν, πιολέ.
• Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά , σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και, στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
• Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών.
Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης)
• Θα τηρηθούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προφύλαξης για τη μετάδοση του κοροναϊού.