Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φουρθιώτης «καρφώνει» Γεραπετρίτη, Ρωμανό, Χατζηδάκη: Στη δημοσιότητα τηλεφωνικές συνομιλίες

Τηλεφωνικές συνομιλίες με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, τον διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκο Ρωμανό αλλά και τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, Νίκο Σιγάλα, έδωσε στη δημοσιότητα ο υπόδικος Μένιος Φουρθιώτης. Οι συνομιλίες έχουν γίνει πέρυσι τον Ιανουάριο, όταν ο Μ. Φουρθιώτης ήταν παντοδύναμος.
Μάλιστα, στην ανάρτησή του ο Μ. Φουρθιώτης, με αφορμή προφανώς σχετική ερώτηση που είχε απευθύνει τον περασμένο Νοέμβριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Γεραπετρίτη για τη σχέση του με το Φουρθιώτη, για να λάβει την απάντηση από τον υπουργό Επικρατείας ότι δεν τον γνωρίζει, τονίζει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του: «Κύριε Τσίπρα περιμένω πρόσκληση σας για να απαντήσω εγώ ποιος και με ποιον γνωρίζεται … αρχίζω με αυτή την δημοσίευση και έρχονται και γραπτά μηνύματα @alexistsipras».

ΣΥΡΙΖΑ: Να δοθούν όλα στη δημοσιότητα
Η ανάρτηση Φουρθιώτη προκάλεσε την αντίδραση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε την απόφαση του υπόδικου και προστατευόμενου του Μαξίμου κ. Φουρθιώτη να δώσει στη δημοσιότητα τις στενές επαφές του με τον υπουργό Επικράτειας και τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου της ΝΔ. Επειδή ωστόσο ο δημόσιος εκβιασμός ενός υπουργού από έναν υπόδικο αποτελεί διασυρμό, όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά της ελληνικής δημοκρατίας, καλούμε τον κ. Μητσοτάκη και τον υπουργό του να δώσουν τώρα τα πάντα στη δημοσιότητα και κυρίως να απαντήσουν: Ποιος ο λόγος των αλλεπάλληλων κλήσεων του υπουργού επικρατείας με τον υπόδικο Φουρθιώτη ; Υπάρχουν πράγματι μηνύματα και αν ναι ποιο το περιεχόμενό τους; Αναμένουμε και ελπίζουμε ο κατήφορος να έχει ένα τέλος», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Γεραπετρίτης: “Απάντησα σε οχλήσεις του”
Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο υπουργός Επικρατείας υποστηρίζοντας ότι “απάντησε στις οχλήσεις του:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίδεται για μία ακόμη φορά σε ασκήσεις ανθρωποφαγίας. Προς ενημέρωση του λοιπόν. Ουδέποτε έχω δει ούτε γνωρίζω εξ όψεως τον κύριο Φουρθιώτη. Απάντησα σε οχλήσεις του όταν ο ίδιος επικαλείτο απειλές κατά της ζωής του. Αν από αυτό συνάγει οποιαδήποτε ευθύνη, έχει απλά παραιτηθεί από τη λογική. Επιπλέον, όταν ο κύριος Φουρθιώτης ξεκίνησε ψευδείς και προσβλητικές δηλώσεις, κατέθεσα σε βάρος του μήνυση, η οποία εκκρεμεί στην ποινική δικαιοσύνη. Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται και επενδύει στον κύριο αυτόν, μπορεί να παραστεί ένας εκπρόσωπός του στη δίκη ως μάρτυρας υπεράσπισης. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να ασχοληθεί με τα κρίσιμα για τη χώρα ζητήματα, εξακολουθεί να παράγει ανέξοδη τοξικότητα. Ευτυχώς, η κοινωνία έχει από μακρού χρόνου αντιληφθεί και προσπεράσει τις μεθόδους αυτές», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Γεραπετρίτης.

Στη δήλωσή του υπουργού απάντησε ο Μ. Φουρθιώτης:

Επειδή εγώ μιλάω μόνο με αποδείξεις ιδού ένα μήνυμα από τις συνομιλίες με τον υπουργό που με ευχαριστούσε για την προβολή ρεπορτάζ στα ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ για τον ίδιο για να μην υπάρχουν απορίες.

Και επισυνάπτει το sms του υπουργού:

«Χρόνια πολλά κύριε Φουρθιώτη. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την προβολή και την εκτίμηση. Να είστε πάντα χαμογελαστές και αγαπητός».

Το μήνυμα του Φουρθιώτη συνοδεύεται και από φωτογραφία από εκπομπή του με τίτλο:
«Γιώργος Γεραπετρίτης: Ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου που κατέκτησε την κορυφή της πολιτικής»

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζει να διασύρει Μητσοτάκη και επιτελείς
Σε νέα του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: “Ο άνθρωπος που εισέβαλε σε γραφείο υπουργού με μπράβους και “υψηλή” προστασία, που φυλάσσονταν από 14 αστυνομικούς με απόφαση της κυβέρνησης, που έστησε “πάρτι” με δημόσιο χρήμα μέσω του προγράμματος ΣΥΝεργασία, συνεχίζει να διασύρει τον κ. Μητσοτάκη και τους επιτελείς του.

Αντί ανόητων δικαιολογιών σαν αυτές του κ. Γεραπετρίτη ότι δήθεν επικοινωνούσε μαζί του γιατί απειλούνταν η ζωή του, λες και το Μαξίμου είναι η Άμεση Δράση, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει εδώ και τώρα να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις. Να πει και να αποκαλύψει ο ίδιος την αλήθεια για τη σχέση του Μαξίμου με τον υπόδικο παρουσιαστή. Δεν αξίζει στη χώρα και τους πολίτες της ο διασυρμός και η σήψη που αποκαλύπτεται.“, καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

aftodioikisi.gr