Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί από την Αττική Οδό -VIDEO

Κατά μήκος της Αττικής Οδού παραμένουν εγκλωβισμένοι εκατοντάδες οδηγοί λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα, ενώ πολλά είναι και τα οχήματα που έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και ώρες σε διάφορα σημεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην έχει ανοίξει ακόμη η κυκλοφορία. Ωστόσο, στο ύψος της Λεωφόρου Πεντέλης, τις τελευταίες ώρες οι απεγκλωβισμοί έχουν σταματήσει.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» του τηλεοπτικού σταθμού Mega κατατέθηκαν μαρτυρίες για την ταλαιπωρία που περνούν ακόμη οι οδηγοί. «Είμαστε εδώ από εχθές το μεσημέρι στις 12. Μας έφεραν ένα σάντουιτς και ένα νερό κάποιοι φαντάροι, και μία κουβέρτα. Έριχνε πάρα πολύ χιόνι και ήταν όλα σταματημένα», είπε πολίτης που παραμένει εγκλωβισμένος.



 

«Εγκλωβισμένος από το πρωί της Δευτέρας»
Μια άλλη μαρτυρία έγινε από τη σύζυγο ενός άνδρα που παρέμενε ακινητοποιημένος στην Αττική Οδό από το πρωί της Δευτέρας (24/1), σχεδόν 24 ώρες δηλαδή. «Είναι εγκλωβισμένος ο σύζυγός μου από τις δέκα το πρωί, στην Αττική Οδό στο ύψος της Κάντζας, δεν έχει περάσει κανένας άνθρωπος, δεν τους έδωσαν τίποτα, δεν πήρε καμία ενημέρωση για βαγόνι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ», είπε αρχικά η κυρία Θάλεια και συνέχισε: «Μίλησα με το 112 και μου είπαν να περπατήσουν προς την πιο κοντινή έξοδο μήπως βρουν αυτοκίνητο της Πολιτικής Προστασίας. Η επόμενη έξοδος είναι 2,5 χλμ. Οι άνθρωποι δεν έχουν δύναμη να περπατήσουν να φτάσουν σε εκείνο το σημείο. Είναι πολλά αυτοκίνητα και λεωφορεία με εγκλωβισμένους. Ο σύζυγος πήγαινε αεροδρόμιο, ακυρώθηκε η πτήση του και προσπαθούσε να γυρίσει σπίτι».

Κατέληξε λέγοντας: «Τώρα χιονίζει από ό,τι μου λέει αλλά φυσάει. Δεν απαντάει κανείς αν θα ανοίξει ο προαστιακός για να τον πάρουν οι άνθρωποι να φύγουν. Δεν μπορούν να κάτσουν 2ο 24ωρο χωρίς νερό και φαγητό»..

Να υπενθυμίσουμε πως αργά το βράδυ της Δευτέρας (24/1) η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έβαλε ένα συρμό και μετέφερε και κάποιους ανθρώπους που είχαν απεγκλωβιστεί από τα οχήματά τους. Το τελευταίο 24ωρο απεγκλωβίστηκαν τουλάχιστον 5.000 οδηγοί και επιβάτες σε όλη την Αττική.