Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ισχυρή έκρηξη και φωτιά σε κτίριο στη λεωφόρο Συγγρού – Ένας τραυματίας -VIDEO

Ενας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά από την έκρηξη που σημειώθηκε λίγο πριν από τις 7 στη λεωφόρο Συγγρού. Προκλήθηκε φωτιά ενώ από το ισχυρό ωστικό κύμα προκλήθηκαν πολλές ζημιές στα γύρω κτίρια.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 06.50 το πρωί της Τετάρτης (26/1) σε εξαώροφο κτίριο επί της Λ. Συγγρού 3, στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον ημιώροφο του κτιρίου. Από την έκρηξη προκλήθηκε φωτιά, η οποία επεκτάθηκε γρήγορα και στον πρώτο όροφο.



 

Στο ισόγειο χώρο στεγαζόταν ένα κατάστημα βιολογικών προϊόντων ενώ στον ημιώροφο που προκλήθηκε η έκρηξη ήταν το διαμέρισμα ενός 78χρονου, ο οποίος και τραυματίστηκε και έχει μεταφερθεί στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο. Ο άτυχος άνδρας φέρει εγκαύματα σε άνω και κάτω άκρα και εισήχθη επειγόντως στο χειρουργείο.

Οι υπερκείμενοι όροφοι δεν κατοικούνται, τελούσαν υπό ανακαίνιση για χρήση Airbnb.

Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής εκτιμούν πως η έκρηξη έγινε από διαρροή υγραερίου ή φυσικού αερίου και η έρευνα του Ανακριτικού Τμήματος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αμέσως μετά την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά, ενώ φλεγόμενα αντικείμενα προκάλεσαν φωτιά και στο προαύλιο επιχείρησης απέναντι από το κτίριο.

Από το ισχυρό ωστικό κύμα που προκάλεσε η έκρηξη, έγιναν ζημιές σε όλα τα γειτονικά κτίρια και σε τζαμαρίες σε ακτίνα 150-200 μέτρων και σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητά απέναντι από το σημείο της έκρηξης.

Στο σημείο επιχειρούν 24 άντρες της Πυροσβεστικής με 9 οχήματα και λίγο μετά τις 8 το πρωί κατάφεραν να θέσουν την φωτιά υπό μερικό έλεγχο.

news247.gr