Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων την Πέμπτη 27/1/2022

Σε ανακοίνωση από την Α ΕΛΜΕ Κορινθίας αναφέρεται:

Ενόψει της αυριανής λειτουργίας των σχολείων, έχουμε γίνει αποδέκτες έντονης ανησυχίας και διαμαρτυριών από πολλούς Διευθυντές Σχολικών μονάδων και από πολλούς συναδέλφους της περιοχής της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας, που αγωνιούν για την ασφαλή επαναλειτουργία τους, δεδομένου του επικίνδυνου παγετού σε προαύλιους χώρους, σε δρόμους και σε πεζοδρόμια, καθώς και των χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν. 

Καλούμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους Δήμους της περιοχής μας, την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Πελοποννήσου και τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Κορινθίας να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
Επισημαίνουμε ότι σε περίπτωση ατυχήματος θα κληθούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Από την περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοινώθηκε:

“Οδηγία να λειτουργήσουν κανονικά την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται ότι σε αρκετές περιοχές της Περιφέρειας, σε Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία και Λακωνία, τα σχολεία δεν λειτούργησαν τις προηγούμενες ημέρες λόγω της χιονόπτωσης,

Σε δηλώσεις του την Τρίτη, ο περιφερειάρχης είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι “τα σχολεία πρέπει να κλείνουν μέσα από διαδικασίες συλλογικών οργάνων, θα πρέπει να συντρέχουν σοβαρές προϋποθέσεις για να ληφθεί μια τέτοια απόφαση”.