Λαϊκή Συσπείρωση για αγρότες: Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους και στα μπλόκα

Δεν υπάρχουν σωτήρες για τους αγρότες.

Η χθεσινή συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για την ανάγκη στήριξης των αγροτοκτηνοτρόφων που επλήγησαν από τον τελευταίο παγετό ήταν αποκαλυπτική.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ το είπε καθαρά. 

Να καταργηθούν οι κρατικές ενισχύσεις στους αγρότες, να μπουν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες στην ασφάλιση των αγροτών και της προστασίας του βιός τους από τα καιρικά φαινόμενα. Έδειξε μάλιστα και που θα βρεθούν οι πόροι. Ένα ευρώ το λιόδεντρο αν πληρώσουν οι ελαιοπαραγωγοί να τα 330 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα οι βιοπαλαιστές αγρότες ούτε από τις φιλοφρονήσεις ή τις κόντρες των στελεχών της ΝΔ (Νίκα-Τατούλη-Λυκουρέντζου) ούτε από την κάλπικη αντιπαράθεση των στελεχών της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σωτήρες.

Μόνο ο αγώνας των αγροτοκτηνοτρόφων μπορεί να ασκήσει πίεση στη κυβέρνηση, να την αναγκάσει να καλύψει τις απώλειες εισοδήματος και τις καταστροφές από τον πρόσφατο παγετό.

Τα 11 δις ευρώ που διαθέτει σε βιομήχανους, σε μεγαλοεξαγωγείς, στο κεφάλαιο με τον τελευταίο αναπτυξιακό νόμο που συζητιέται τώρα στη Βουλή, να δοθούν για να ανακουφιστούν οι αγρότες.

Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους και στα μπλόκα της αγροτιάς.