Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοιξαν 350 νέες θέσεις εργασίας στη Viva Wallet μετά το «χρυσό» deal

Το «χρυσό ντιλ» με την JPMorgan Chase φαίνεται ότι δίνει μεγάλη ώθηση στην υλοποίηση των σχεδίων της διοίκησης της Viva Wallet υπό τον κ. Χάρη Καρώνη. Έτσι, χωρίς να έχουν στεγνώσει ακόμη οι υπογραφές της συμφωνίας… η εταιρεία άρχισε να ψάχνει από χθες στελέχη προκειμένου να καλύψουν 350 νέες θέσεις εργασίας!

Πρόκειται για θέσεις εργασίας που αφορούν 22 από τις χώρες όπου δραστηριοποιείται σήμερα η Viva Wallet καλύπτοντας σχεδόν όλη τη βεντάλια των ειδικοτήτων (τεχνολογίας, AML/CFT , πωλήσεων, εξυπηρέτησης πελατών κοκ)



 

Την ανακοίνωση έκαναν οι δύο συνιδρυτές της Viva Wallet Χάρης Καρώνης και Μάκης Αντύπας μέσα απ’ τα προφίλ τους στο LinkedIn.

«Εάν είσαι ταλαντούχος σε αυτό που κάνεις και θέλεις η δουλειά σου πραγματικά να κάνει τη διαφορά «αυτή» είναι η ευκαιρία για να γίνει μέλος της οικογένειας της Viva Wallet και να διαταράξεις μαζί μας το τοπίο των ευρωπαϊκών πληρωμών», αναφέρει ο κ. Αντύπας. Και συνεχίζει: «Εάν αγαπάς ένα συνεργατικό, ταχέως κινούμενο, με πολλές προκλήσεις και απαιτήσεις περιβάλλον, εάν θέλεις να δεις τις καινοτόμες ιδέες σου να παίρνουν πραγματικά «σάρκα και οστά» και να μετασχηματίζουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι πληρώνουν και πληρώνονται, τότε θέλουμε να σου μιλήσουμε!
Σήμερα ανακοινώνουμε πάνω από 350 ευκαιρίες απασχόλησης σε Τεχνολογία, AML/CFT (σσ), Πωλήσεις, Λειτουργία, Φροντίδα Πελατών και άλλους τομείς σε ολόκληρη την Ευρώπη!»

Οι περισσότερες νέες θέσεις εργασίας αφορούν την Ελλάδα. Ακολουθούν, με διαφορά, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Γαλλία.

Για να δείτε αναλυτικά τις νέες θέσεις εργασίας αλλά και για αιτήσεις ενδιαφερομένων πατήστε εδώ.

Εκτιμάται ότι η συμμετοχή ενδιαφερόμενων θα είναι μεγάλη, ιδίως μετά και την γνωστοποίηση της πολιτικής πριμοδότησης στελεχών που ακολουθεί η εταιρεία στον απόηχο της μεγάλης συμφωνίας με την JPMorgan.

Από 50.000 ως 4 εκατ. ευρώ μέσω stock option

Υπενθυμίζεται πως με βάση τη συμφωνία που έκλεισαν ο ιδρυτής και μεγαλομέτοχος της εταιρείας Χάρης Καρώνης και ο συνέταιρός του Μάκης Αντύπας200 στελέχη της Viva Wallet θα λάβουν από 50.000 ευρώ ως και 4 εκατ. ευρώ σε μετρητά και μετοχές,.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα «μπόνους» για στελέχη που στήριξαν και βοήθησαν την Viva Wallet στο να εξελιχθεί σε αυτή που είναι σήμερα. Αποτελεί όμως και ένα κίνητρο για το μέλλον και τα μεγάλα σχέδια ανάπτυξης που υπάρχουν τόσο απ’ τους ιδρυτές όσο και απ’ το νέο μέτοχο.

Συγκεκριμένα η Viva Wallet έχει διανέμει 35.000 stock options σε 200 στελέχη της και αυτά θα μετατραπούν στην παρούσα φάση σε μετοχές οι οποίες, με βάση τη συμφωνία, θα αγοραστούν στα 1.280 ευρώ από τους μετόχους. Σε αυτά μάλιστα θα εφαρμοστεί φόρος 15% μετά την σχετική αλλαγή που έκανε η κυβέρνηση, αντί για 50% που ήταν πριν.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής θα δημιουργηθεί ένα νέο πρόγραμμα (stock options plan) από το οποίο τα στελέχη αυτά θα πάρουν αυτόματα τον ίδιο αριθμό stock option που είχαν πριν. Παράλληλα, νέα στελέχη που θα εισέλθουν στην εταιρεία, θα έχουν πρόσβαση σε 15.000 από τις νέες μετοχές.

«Αυτή είναι και η πεμπτουσία της συμφωνίας», εξηγούσε πρόσφατα στο ΘΕΜΑ ο κ. Καρώνης. «Οι βασικοί μέτοχοι συνεχίζουν ως έχουν, προσηλωμένοι στο μεγάλο όραμά τους, οι μέτοχοι μειοψηφίας που στήριξαν αυτά τα χρόνια απολαμβάνουν πολλαπλάσιες αποδόσεις, εισέρχεται ένας νέος μέτοχος, ο οποίος πιστεύει στην εταιρεία και μπορεί να τη βοηθήσει, και, τέλος, οι εργαζόμενοι που μόχθησαν επιβραβεύονται λαμβάνοντας και ένα επιπρόσθετο κίνητρο για τη συνέχεια. Στόχος μας μάλιστα είναι να μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο τον αριθμό των stock option τα επόμενα χρόνια ώστε να συγκεντρώσουμε τα καλύτερα στελέχη που είναι διαθέσιμα στην αγορά!», είχε πει.

newmoney.gr