Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ναύπλιο: Φτώχεια στα μαγαζιά – Δεν «σταυρώνουν» πελάτη σε εστίαση και λιανεμπόριο

Οι αυξήσεις – φωτιά στα καύσιμα έχουν οδηγήσει τους Αθηναίους στο να αραιώσουν μετακινήσεις, ενώ με 50 ευρώ μένει άδειο το καλάθι της νοικοκυράς

Κορωνοϊός και ακρίβεια έχουν φέρει φτώχεια στα μαγαζιά στην Αργολίδα και ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές όπως το Ναύπλιο. Οι αυξήσεις – φωτιά στα καύσιμα έχουν κάνει τους Αθηναίους τώρα τελευταία να αραιώσουν τις μετακινήσεις τους προς την Αργολική πρωτεύουσα και αυτό έχει αντίκτυπο και στο λιανεμπόριο αλλά κυρίως στην εστίαση.




 

Ο φόβος του κορωνοϊού έχει κάνει τους ντόπιους να βγαίνουν λιγότερο, σε καφέ, εστιατόρια και μπαρ. Τις καθημερινές τα κεντρικά μαγαζιά που άλλοτε έσφυζαν από ζωή, δεν έχουν κόσμο και τα γκαρσόνια απλά κοιτιούνται μεταξύ τους.

Παράλληλα στα μαγαζιά λιανικής ο κόσμος αγοράζει μόνο τα απαραίτητα. Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά από τη στιγμή που παρατηρούνται τεράστιες αυξήσεις σε πολλά προϊόντα. Στα σούπερ μάρκετ πλέον με 50 ευρώ μένει άδειο το καλάθι της νοικοκυράς…

Κούρσα ανατιμήσεων στα καύσιμα
Προς τα 2 ευρώ το λίτρο οδεύει ακάθεκτη η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Ελλάδα, η οποία έσπασε το ρεκόρ όλων των εποχών, φτάνοντας τα 1,841 ευρώ το λίτρο (μέση τιμή), σύμφωνα με το δελτίο επισκόπησης τιμών καυσίμων του παρατηρητηρίου του υπουργείου Ανάπτυξης.

Το αρνητικό αυτό ρεκόρ κρατούσε από τον Αύγουστο του 2012, όταν η βενζίνη είχε φτάσει το 1,838 ευρώ το λίτρο.

Η υψηλότερη μέση τιμή στη χώρα καταγράφεται πάλι στις Κυκλάδες με 2,040 ευρώ το λίτρο και ακολουθούν τα Δωδεκάνησα με 1,980 ευρώ και η Ευρυτανία με 1,937 ευρώ.

Χαμηλότερες τιμές βρίσκει κανείς στα αστικά κέντρα με την τιμή στην Αττική να διαμορφώνεται στα 1,815 ευρώ το λίτρο και στη Θεσσαλονίκη στα 1,809 ευρώ το λίτρο.

anagnostis.org