Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σωματείο εργαζόμενων στην ενέργεια Πελοποννήσου: Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Σωματείο εργαζόμενων στην ενέργεια Πελοποννήσου
Μεγαλόπολη 5-2-2022

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον συγκλονιστικό και δίκαιο αγώνα που δίνετε εδώ και δυόμιση χρόνια σε αντίξοες συνθήκες, κόντρα στις αντεργατικές αποφάσεις της κυβέρνησης και στα οικονομικά συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων, για να κρατήσετε ανοιχτή τη Δημόσια ΛΑΡΚΟ διεκδικώντας το δικαίωμα στο μεροκάματο, το δικαίωμα στην ασφάλεια στους χώρους εργασίας, το δικαίωμα στη ζωή. Ο αγώνας σας αποτελεί φάρο για ολόκληρη την εργατική τάξη της χώρας.




Η κυβέρνηση της ΝΔ  μέσα στον Φλεβάρη προτίθεται να απολύσει όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και να πετάξει στο δρόμο εκατοντάδες οικογένειες διώχνοντας τους από τα σπίτια του οικισμού ώστε να παραδώσει την επιχείρηση σε ιδιώτες  χωρίς εργαζόμενους που θα έχουν δικαιώματα !

Πρόκειται για ωμή βία ενάντια στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους από την κυβέρνηση και τα αρπαχτικά. Στους εργαζόμενους που με το αίμα και τον ιδρώτα τους έφτιαξαν τις υποδομές της ΛΑΡΚΟ, μιας δημόσιας επιχείρησης με τεράστιο ορυκτό πλούτο που θα μπορούσε να λειτουργεί υπηρετώντας την ευημερία του λαού.

Η κυβέρνηση ξεπουλώντας τον ορυκτό πλούτο της χώρας χαρίζει τη ΛΑΡΚΟ σε μια χούφτα ολιγάρχες διασφαλίζοντας τους τεράστια κέρδη, την ίδια στιγμή  που απολύει και ξεσπιτώνει τους εργαζόμενους.

Ο ηρωικός και δίκαιος αγώνας των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ είναι αγώνας όλων των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι στον κλάδο της ενέργειας στεκόμαστε αλληλέγγυοι σ’ αυτόν τον αγώνα για να ματαιωθούν τα εγκληματικά, αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης και των αρπαχτικών.

                                           ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !

                                                          Για  το  Δ.Σ

Ο πρόεδρος                                                                                         Ο γραμματέας

Γιάννης Μπουρσιάνης                                                                   Χρήστος Κουλουράς

φωτογραφία αρχείου