Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: Τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσει η επιτροπή αν θα γίνουν καρναβάλια

Μέσα στις επόμενες μέρες η επιτροπή των ειδικών για τον κορoνοϊό θα εξετάσει το θέμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλέυρη.

Το θέμα διεξαγωγής των καρναβαλιών και των αποκριάτικων εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα, που ξεκινούν στο τέλος Φεβρουαρίου, θα τεθεί τις επόμενες ημέρες στην επιτροπή των ειδικών, δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ωστόσο ότι προκαλούν ανησυχία οι μεγάλες συγκεντρώσεις.



 

Σε κάθε περίπτωση, όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, βούληση της κυβέρνησης είναι «να γυρίσουμε στην πλήρη κανονικότητα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στους περίπου 300.000 πολίτες οι οποίοι δεν έχουν πραγματοποιήσει ακόμα την τρίτη δόση του εμβολίου για τον ιό. Σημείωσε ότι πλέον, αυτοί οι πολίτες, στερούνται προνόμια εισόδου σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης και επίσης θα χρειάζεται να κάνουν και rapid test για την προσέλευση στην εργασία.
Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή ανέφερε ότι στις 31 Μαρτίου θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση είτε αν θα ανανεωθεί η αναστολή τους είτε αν ο εμβολιασμός τους πρέπει να καταστεί υποχρεωτικός και όσοι δεν εμβολιαστούν, να μείνουν εκτός ΕΣΥ.

Επιπλέον, ο κ. Πλεύρης μίλησε για συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα όσον αφορά το σύστημα υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, εξήγησε ότι 35 συνάνθρωποι μας που περίμεναν 7-8 μήνες για να κάνουν εν μέσω πανδημίας εγχειρήσεις, τις έκαναν σε ιδιωτικές κλινικές, χωρίς να πληρώσουν τίποτα καθώς το κράτος παρείχε υπηρεσίες στον πολίτη.