ΕΟΣ Κορίνθου: Εξόρμηση στην Λίμνη Δόξα και στη Κορυφή Μαδερό

13 Φεβρουαρίου 2022

Ο Σύλλογος μας θα κάνει διπλή εξόρμηση (Ορειβατική, Πεζοπορική) στην Λίμνη Δόξα, και στην Κορυφή Μαδερό Κορινθίας, που είχε αναβληθεί στις 23/1 λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Οι πορείες θα είναι δύο με αφετηρία την Λίμνη Δόξα.

Η Ορειβατική ομάδα μέσω του μονοπατιού θα φτάσουμε στην περιοχή Γκογκάκη, και στην συνέχεια από τις πλαγιές κάτω από Καράβι-Νησί ανάβαση προς την κορυφή Μαδερό με την υπέροχη θέα προς όλες τις κορυφές του Χελμού, των Πεντέλειων Ορέων ,της Ζήρειας, αλλά και μία ξεχωριστή θέα προς την Λίμνη Δόξα. 

Η συνάντηση της Ορειβατικής ομάδας θα γίνει στην Λίμνη Δόξα, απόγευμα Σαββάτου 12/2/22 με διανυκτέρευση σε σκηνές, κι αναχώρηση για την κορυφή Μαδερό στις 08:00 Κυριακή πρωί, ΑΥΣΤΗΡΑ λόγω μεγάλης πορείας, σε δύσκολη, και χιονισμένη περιοχή.

Οι συμμετέχοντες Ορειβάτες εκτός του βασικού χειμερινού εξοπλισμού, πρέπει να έχουν μαζί τους ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ Kραμπόν,Πιολέ, Κράνος, και συνεννόηση με τους αρχηγούς

Ορειβατική Ω.Π 8-10 Β.Δ Β+ ΧΙΛ 17 ΥΨ.Δ 1230μ

Αρχηγοί Ορειβατικής
Νικολόπουλος Παναγιώτης 6945635573
Δένης Δημήτρης 6932618353

Η πεζοπορική ομάδα θα ακολουθήσει την διαδρομή μέσω του μονοπατιού Αγ. Γεωργίου θα περπατήσουμε έως τον δασικό δρόμο για Γαιδουρόραχη, και μετά θα πάμε στην περιοχή Γκιώνα, και στην συνέχεια, από την θέση Γκιώνα θα στρίψουμε αριστερά προς την περιοχή Γκογκάκη, κι επιστροφή στην Λίμνη.

Πεζοπορική Ω.Π 4-5 Β.Δ Α+ ΧΙΛ 10 ΥΨ.Δ 400μ
Αρχηγοί Πεζοπορικής
Παναγουλόπουλος Θοδωρής 6985916716
Θηβαίου Χριστίνα 6947157650

Kόστος εξόρμησης 15 €
Ωρα αναχώρησης 07:00 Κόρινθος από τα Περιβολάκια

Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, κάλτσες (και εφεδρικές), γκέτες,μπατόν, γάντια, σκούφος, ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό , καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια), νερό, κραμπόν, πιολέ.
• Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά , σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και, στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.


• Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών.
Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης)
• Θα τηρηθούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προφύλαξης για τη μετάδοση του κορονοϊού.
Μετά το τέλος της πορείας θα επισκεφτούμε τοπική ταβέρνα για φαγητό, καφέ.