Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Οι λύκοι έφθασαν στην Πελοπόννησο….VIDEO

Μέχρι σήμερα ακούγαμε και διαβάζαμε διάφορες φήμες για παρουσία λύκου στην Πελοπόννησο, ωστόσο χωρίς σοβαρές αποδείξεις, δηλαδή, βίντεο, φωτογραφίες, κάποιο τροχαίο κ.τ.λ όλες αυτές οι αναφορές παρέμεναν απλές φήμες. Αυτά όλα μέχρι χθες, γιατί χθες στην εκπομπή Ο3 της ERTFLIX ο Θεόδωρος Κομηνός καθηγητής Ζωολόγος του εργαστηρίου Ζωολογίας και Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για την πρώτη επίσημη καταγραφή λύκου στην Πελοπόννησο έπειτα από 100 χρόνια !!!



 

Ο καθηγητής εξηγεί ότι η καταγραφή έγινε τον Δεκέμβριο του 2019 και έγινε τυχαία κατά την διάρκεια μιας μελέτης για την παρουσία τσακαλιών στην Πελοπόννησο. Ο καθηγητής συνεχίζει λέγοντας πως μελετούν την παρουσία του τσακαλιού σε όλη την Πελοπόννησο εδώ και περίπου 8 -9 χρόνια, οπότε έχουν τοποθετηθεί πάρα πολλές κάμερες σε διάφορα σημεία. Έτσι κάποια στιγμή τον Δεκέμβριο του 2019 μια από αυτές τις κάμερες κατέγραψε λύκο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για την πρώτη επίσημη καταγραφή λύκου στην Πελοπόννησο έπειτα από 100 χρόνια, ενώ η τελευταία φορά που αναφέρθηκε λύκος στην Πελοπόννησο ήταν το 1930 ο οποίος μάλιστα είχε σκοτώσει ένα γάιδαρο στην περιοχή του Πάρνωνα.

Ο καθηγητής συνεχίζει λέγοντας ότι ήταν φυσικό επόμενο ότι κάποια στιγμή θα εμφανιστεί ο λύκος και στην Πελοπόννησο, εκτιμώντας ότι πρέπει να έχει εμφανιστεί εδώ και πολλά χρόνια τουλάχιστον πάνω από μια δεκαετία απλώς δεν το γνωρίζουν οι ντόπιοι, δεν το ξέρουν ή τον μπερδεύουν με τα τσακάλια . Για επιπλέον επιβεβαίωση χρησιμοποίησαν την Μιλού η οποία είναι Βέλγικο Μαλινουά και συμμετέχει στην διεξαγωγή της μελέτης ως ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος που ανιχνεύει περιττώματα λύκων και τσακαλιών. Έδωσαν λοιπον στην Μιλού να μυρίσει 3 διαφορετικά περιττώματα, από 3 διαφορετικές περιοχές και η Μιλού ανταποκρίθηκε θετικά, δηλαδή ήταν περιττώματα λύκων από 3 διαφορετικές περιοχές !!!

Καθώς η σπανιότητα του είδους έχει εξαπλωθεί πλέον σε όλη την χώρα, από πλευράς μας αντί επιλόγου, μια παρατήρηση και μια ερώτηση, οι 2 ΜΚΟ στους 700 σπάνιους που διατείνονται ότι έχουν καταμετρημένους σε όλη την χώρα συμπεριλαμβάνουν και αυτούς της Πελοποννήσου ή όχι ?

Άντε λοιπόν με το καλό και στην Κρήτη…

του Αλέξανδρου Παλαιoλόγου για το ihunt.gr