Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Μαίναλο Καρδαράς – Οστρακίνα – Λεβίδι

Ο Σύλλογος μας διοργανώνει εξόρμηση την Κυριακή 20 του Φλεβάρη στο Ελατοσκέπαστο Μαίναλο, και συγκεκριμένα στην υψηλότερη κορυφή του Οστρακίνα 1981μ.

Πάντα όμορφες εμπειρίες, κι αναμνήσεις έχουμε από το συγκεκριμένο βουνό. 

Με ενδιάμεση στάση για καφέ, θα φτάσουμε στην θέση Καρδαρά, και θα χωριστούμε σε δύο ομάδες, με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας.
Πρώτη ομάδα
Ξεκίνημα της πορείας από την περιοχή Καρδαρά προς το χιονοδρομικό, και στην συνέχεια ανάβαση στην κορυφή Οστρακίνα 1981μ, που θα προσπαθήσουμε να βρεθούν ταυτόχρονα και οι δύο ομάδες, ώστε να γίνει και μάθημα προσανατολισμού, και στην συνέχεια θα ακολουθήσει κατάβαση στο χωριό Λεβίδι.
Ω.Π.6-7 Β.Δ Β ΧΙΛ 15 ΥΨ.Δ +900μ-1160μ
Δεύτερη ομάδα
Ξεκίνημα από χιονοδρομικό, για την κορυφή Οστρακίνα 1981μ, και στην συνέχεια κατάβαση στο χωριό Λεβίδι.
Ω.Π 5-6 Β.Δ Α+ ΧΙΛ 10,5-11 ΥΨ.Δ +450μ-1160μ
Αρχηγοί εξόρμησης
Παλασοπούλου Αθηνά 6947279750
Παναγουλόπουλος Θοδωρής 6985916716
Κουνελάκης Γιάννης 6984454116


Κόστος εξόρμησης 15€
Αναχώρηση στις 07:00 από τα Περιβολάκια
Στο τελείωμα της πορείας στο Λεβίδι θα σταματήσουμε για φαγητό, καφέ.
Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, κάλτσες (και εφεδρικές), γκέτες, μπατόν, γάντια, σκούφος, ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό , καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια), νερό, κραμπόν, πιολέ.
• Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά , σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και, στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.


• Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών.
Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης)
• Θα τηρηθούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προφύλαξης για τη μετάδοση του κοροναιού, στις μετακινήσεις με Λεωφορεία θα συμμετέχουν άτομα που έχουν τα ανάλογα πιστοποιητικά.
1)Πιστοποιητικό εμβολιασμού, η
2)Πιστοποιητικό Νόσησης, η
3)Πιστοποιητικό Rapid test τελευταίων 48 ωρών. ή PCR 72 ωρών.