Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Επίσκεψη Γ. Ψυχογιού με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα ΕΛΤΑ Ξυλοκάστρου

Κλιμάκιο της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ξυλοκάστρου – Eυρωστίνης με επικεφαλής τον βουλευτή Κορινθίας Γιώργο Ψυχογιό, τον Γραμματέα της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Αντρέα Χασάπη και την ταμία της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Γεωργία Λουκά πραγματοποίησε επίσκεψη την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου στο Κατάστημα ΕΛΤΑ Ξυλοκάστρου. Το προσωπικό των ΕΛΤΑ μετέφερε στο κλιμάκιο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις τεράστιες ελλείψεις.



 

Συζητήσαμε για την :

Απαξίωση όλων των καταστημάτων ΕΛΤΑ της Κορινθίας και την εγκατάλειψη τους, καθώς πλέον το προσωπικό ανέρχεται σε μόλις 19 μόνιμους υπαλλήλους και 31 με συμβάσεις έργου (για ολόκληρη την Κορινθία!!!!!).

Υποστελέχωση των καταστημάτων ΕΛΤΑ που οφείλεται και στην ταυτόχρονη μεγάλη έξοδο έμπειρων υπαλλήλων το προηγούμενο διάστημα σε συνδυασμό με πάγωμα των προσλήψεων. Με την συνταξιοδότηση των έμπειρων ταχυδρομικών υπαλλήλων τα ΕΛΤΑ βρέθηκαν και με λιγότερο προσωπικό αλλά και με προσωπικό που θα χρειαζόταν κάποιο χρόνο για να μάθει την δουλειά του χωρίς την καθοδήγηση των παλιότερων και με εμπειρία υπαλλήλων.

Εξουθένωση των υπαλλήλων, οι οποίοι καλούνται να εξυπηρετήσουν και το πιο απομακρυσμένο χωριό του Δήμου μας προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων κι εταιρειών του κλάδου.

Εξαθλίωση των εργαζομένων με εξαντλητικά ωράρια και περικοπή των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

 Αποδυνάμωση της τοπικής κοινωνίας και ανάπτυξης.

 Υπολειτουργία του καταστήματος  ΕΛΤΑ Δερβενίου.

Ο βουλευτής Γιώργος Ψυχογιός τόνισε ότι θα γίνουν ενέργειες για την ενίσχυση των ΕΛΤΑ στην Κορινθία με προσωπικό, προκειμένου να μην κλείσει κανένα κατάστημα και να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες τους.

Εμείς σαν ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ από την πλευρά μας θα αντιταχθούμε στην διαρκή απαξίωση των ΕΛΤΑ Ξυλοκάστρου και Δερβενίου, στην συνεχιζόμενη αποψίλωση του Δήμου μας από Υπηρεσίες και Τράπεζες και καλούμε το Δήμο να μην κάνει τον “θεατή” στην απαξίωση και το κλείσιμο των Υπηρεσιών και των Τραπεζών. Τα ταχυδρομεία είναι ένας θεσμός για την ελληνική περιφέρεια και για το λόγο αυτό είμαστε υπέρ της διατήρησης των Καταστημάτων ΕΛΤΑ Ξυλοκάστρου και Δερβενίου και την στελέχωση τους με προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις πολλαπλές υπηρεσίες που παρέχουν. Είμαστε υπέρ ενός ταχυδρομείου σύγχρονου και λειτουργικού. Ένα ταχυδρομείο που θα εξυπηρετεί τους πολίτες και όχι τα συμφέροντα των εργολάβων.