Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑΓΡΟΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών!

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου συμπαραστέκεται στον αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων που βρίσκονται ξανά στους δρόμους, αγωνιζόμενοι για την επιβίωσή τους, κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια από όλες τις αστικές κυβερνήσεις και την Ε.Ε, οι οποίες εξυπηρετούν τα συμφέροντα των βιομηχάνων, μεγαλεμπόρων, τραπεζιτών, μεγαλοαγροτών.

Χαιρετίζουμε όλους αυτούς που βρίσκονται μέρα και νύχτα στα μπλόκα του αγώνα, στην Μεσσήνη και Σουληνάρι στην Μεσσηνία, στην Σκάλα Λακωνίας,  στον κόμβο Αρχαιοτήτων στην Αργολίδα,  τις κινητοποιήσεις στην Κορινθία, σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και Πανελλαδικά.



 

Όλους αυτούς που το  υψηλό  κόστος παραγωγής  με  τις  αυξημένες τιμές  στο  ρεύμα, στο  πετρέλαιο  στα  αρδευτικά τέλη, στα αγροτικά  εφόδια, ο αναγχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ και οι εξευτιλιστικές τιμές που πουλούν τα προϊόντα τους, τους οδηγούν    να  μην  μπορούν   να καλύψουν  τα έξοδά  τους, να ζήσουν  τις οικογένειές  τους. Τους οδηγούν ουσιαστικά  στο  ξεκλήρισμα!

Καταγγέλλουμε την άρνηση της Κυβέρνησης να ασχοληθεί σοβαρά με τα φλέγοντα αγροτικά προβλήματα και να δώσει λύσεις, καθώς και την προσπάθειά της να συκοφαντήσει το αγροτικό κίνημα και τους αγώνες του, να παραπλανήσει το λαό σχετικά με τις δίκαιες αγωνιστικές διεκδικήσεις τους.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζουμε πλήρως τις διεκδικήσεις των αγωνιζόμενων αγροκτηνοτρόφων και ζητάμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κατά την συνεδρίασή του την Δευτέρα 21-2-2022 να προτάξει για συζήτηση ψήφισμα στήριξης του αγώνα και των βασικών τους αιτημάτων για:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά  κ.α.), καθώς και  αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.
  • Μέτρα στήριξης του εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών και όλων όσων έχουν υποστεί καταστροφή στην παραγωγή και διάθεση των προϊόντων τους (ζημιές από παγετό κλπ).