Ο κ. Νίκας δεν επιτρέπει επισκέψεις των Περιφερειακών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης στους χώρους των Υπηρεσιών

Δελτίο Τύπου της “Νέας Πελοποννήσου” & του Πέτρου Τατούλη

Από την πρώτη στιγμή  που ανέλαβε τη Διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου o κ. Νίκας έχει εφαρμόσει την καθεστωτική πολιτική συμπεριφορά του και τον απύθμενο αυταρχισμό του, κάτι το οποίο έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα δημόσια.

Η αντίληψη του κ. Νίκα ότι είναι ο «Απόλυτος Ηγεμών» έχει αποδειχθεί επί του πρακτέου με την αντιδημοκρατική και υβριστική συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων των Περιφερειακών Συμβουλίων απέναντι στους Περιφερειακούς Συμβούλους των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης αλλά και με την προσβλητική συμπεριφορά απέναντι στους συνεργάτες του . Σε ό,τι αφορά τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας προσπαθεί με το γνωστό χειριστικό του τρόπο να διασπείρει τρομοκρατία και απειλές, με στόχο την απόλυτη υποταγή τους προκειμένου να εκτελούν τις εντολές του υπό καθεστώς φόβου. 

Ο κ. Νίκας με χθεσινή του ανακοίνωση την οποία τόλμησε να αναρτήσει και στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας, αποκάλυψε ότι δεν θεωρεί ότι είναι απλά ένας «Ηγεμών» αλλά ο «Απόλυτος Δικτάτωρ!».

Στις 25 Φεβρουαρίου 2022 & ώρα 22:30 βραδινή, εξέδωσε έκτακτο «απαγορευτικό ανακοινωθέν» προς τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης, οι οποίοι εκ του θεσμικού τους ρόλου είναι υποχρεωμένοι να ελέγχουν τη Διοίκηση Νίκα.

Ο κ. Νίκας μας ανακοίνωσε ότι δεν επιτρέπει στους Περιφερειακούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης να ασκούν τα καθήκοντα τους προκειμένου να ελέγξουν τη Διοίκηση.

Έτσι λοιπόν αποφάσισεν και διέταξεν…

Απαγορεύειν την κυκλοφορίαν των Περιφερειακών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης εντός των χώρων των υπηρεσιών, απαγορεύειν τας συναθροίσεις τους με τας υπηρεσίας, απαγορεύειν τας συγκεντρώσεις εν κλειστώ χώρω.

Από το ανακοινωθέν προκύπτουν εύλογα ερωτήματα. Δεν μας ανακοίνωσε ο κ. Νίκας «ποίες ώρες επιτρέπεται η κυκλοφορία των αντιφρονούντων Περιφερειακών Συμβούλων και ποίες θα είναι οι ποινές που θα τους επιβληθούν αν δεν συμμορφωθούν ως προς τα υποδείξεις του;

Οι παραβάται της παρούσης εντολής θα παραπέμπονται εις το έκτακτον στρατοδικείον ή μήπως θα πυροβολούνται άνευ προειδοποιήσεως;»

Κύριε Νίκα,

Ο επικεφαλής και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Νέας Πελοποννήσου» σου στέλνουμε αυστηρό δημοκρατικό προειδοποιητικό μήνυμα και σου υπενθυμίζουμε ότι το «ν.δ.794/1971 Περί δημοσίων συναθροίσεων» καθώς και το «β.δ.269/1972 Περί εγκρίσεως του κανονισμού διαλύσεως συναθροίσεως» ανήκει στο μαύρο καταστροφικό  παρελθόν της Χώρας μας και δεν θα σου επιτρέψουμε ούτε στο ελάχιστο να διανοηθείς ότι θα ικανοποιήσεις τα «κρυφά σου σκοταδιστικά ένστικτα» και θα καταφέρεις να βάλεις την Πελοπόννησο στο «γύψο»!

Σε καλούμε άμεσα να κατεβάσεις από την επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας το κατάπτυστο, αντιδημοκρατικό και αντιθεσμικό «απαγορευτικό ανακοινωθέν» σου.

Σε προειδοποιούμε ότι σε διαφορετική περίπτωση οι επιπτώσεις θα είναι ανεξέλεγκτες.  Δεν θα περιοριστούμε μόνο στα λόγια αλλά θα προχωρήσουμε και σε έργα για την ανατροπή των αποφάσεων  της «Χούντας Νίκα» και την επαναφορά των θεσμικών δικαιωμάτων των Περιφερειακών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης έτσι όπως επιβάλλει η Δημοκρατία.

Υγ.  Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους πολίτες της Πελοποννήσου τη δήλωση του Στυλιανού Παττακού το 1968 στην Κρήτη: «Η ανέγερσις διοικητηρίων διευκολύνει την καλυτέραν άσκησιν της διοικήσεως».

Λέτε να είναι τυχαίο το γεγονός της εμμονής του κ. Νίκα με τις ενοικιάσεις, τις επισκευές και τις αγορές διοικητηρίων;

 

Η επίμαχη ανάρτηση στην στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας 

https://www.ppel.gov.gr/tilesiskepsi-tou-periferiarchi-peloponnisou-p-nika-me-tous-chorikous-antiperiferiarches/

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης αναφερόμενος στην λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας -στην έδρα και τις 5 Π.Ε.- επισήμανε ότι οι περιφερειακοί σύμβουλοι από τις αντιπολιτεύσεις που χρειάζονται οποιοδήποτε στοιχείο θα μπορούν να απευθύνονται στον περιφερειάρχη που είναι ο πολιτικός προϊστάμενος των υπηρεσιών -είτε με ερωτήσεις, είτε με επερωτήσεις, είτε και δια ζώσης- και θα καλείται στα γραφεία της έδρας ο προϊστάμενος της όποιας υπηρεσίας για να παράσχει όποιο στοιχείο επιθυμεί ο ερωτών.

“Δεν είναι δυνατόν να γίνονται επισκέψεις σε γραφεία υπηρεσιών εν ώρα εργασίας ή να γίνονται σε αυτά συγκεντρώσεις, δεν μπορώ να δεχθώ καλές προθέσεις από κάποιον που προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες οι οποίες δεν υφίστανται σε επίπεδο πολιτικής ζωής. Ο καθένας γνωρίζει ότι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος ασκείται με ερωτήσεις και επερωτήσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι ενημερώνονται από τους υπηρεσιακούς” δήλωσε ο Π. Νίκας.

Τέλος, ο περιφερειάρχης κάλεσε τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες να προβούν από τις 15 του ερχόμενου Μαρτίου στον καθαρισμό των πρανών των δρόμων, ιδιαίτερα στις πεδινές και τις παραθαλάσσιες περιοχές, γνωστοποιώντας ότι τα τρακτέρ που αγόρασε η Περιφέρεια για τον σκοπό αυτό αναμένεται να παραληφθούν τον Μάιο.