Προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Μητρόπολης Κορίνθου

Τρεις προγραμματικές συμβάσεις υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου τον μητροπολίτη Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους Διονύσιο, στο γραφεία της Μητρόπολης, στην Κόρινθο. 

Ειδικότερα, υπογράφηκαν προγραμµατικές συμβάσεις, α) μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ναού Αγίου Γεωργίου Χιλιομοδίου για επεμβάσεις στον εν λόγω ναό, προϋπολογισμού 62.000 ευρώ, β) μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ναού Απόστολου Παύλου στην Κόρινθο για την ανέγερση ισόγειας οικοδοµής µε υπόγειο µε χρήση χώρου συνάθροισης κοινού – εστιατόριο (γεύμα αγάπης και εξοπλισμός) και γ) μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Μητρόπολης Κορίνθου για την επανάχρηση, εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση δύο κτηρίων της Μητρόπολης Κορίνθου (Βιβλιοθήκη και Εκθετήριο), για την ανάδειξή τους ως Πνευματικά Κέντρα.

Η μητροπολίτης Διονύσιος επισήμανε προς τον περιφερειάρχη Π. Νίκα ότι για πρώτη φορά υποστηρίζεται η μητρόπολη στα έργα που κάνει και τα οποία σκοπεύουν στην συνδρομή των φτωχών και των αδυνάτων, με τον περιφερειάρχη να δηλώνει από την πλευρά του:

“Εχουμε υποχρέωση απέναντι στην Εκκλησία να συνδράμουμε τον κοινωνικό της ρόλο”. Ο Π. Νίκας, παράλληλα, εξήρε τις δράσεις που αναλήφθηκαν από την Εκκλησία στην διάρκεια της πανδημίας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα και τον διαχρονικό αγώνα της εν γένει “ως πυλώνας σταθερότητας στην διατήρηση της εθνικής μας υπόστασης”.