Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑΡΘΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εκδήλωση για τα Αγροτικά και η ένταξή του στον εμφύλιο της ισχύος

του Γρηγόρη Κλαδούχου

Α.

Έδωσα λίγο χρόνο στην ενημέρωσή μου. Σε όσα δημοσιεύθηκαν, το βίντεο από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιάτο για το ΑΓΡΟΤΙΚΟ. Λοιπόν, κανένα εφόδιο για την σκέψη, την πράξη μας αλλά και για τους ίδιους τους αγρότες.



 

Ομιλητές και όσοι χαιρέτησαν τίποτα νέο δεν κόμισαν. Χαιρετισμός Ψυχογιού, χαιρετισμός Χασάπη: άχρωμοι, τυπικοί του σαβουάρ βιβρ. Ομιλία Κόκκαλη ευρωβουλευτή για την κλιματική αλλαγή, μάλλον για αλλού την προόριζε. Ομιλία Αραχωβίτη, πρώην υπουργού ΣΥΡΙΖΑ, κάποιο νέο από τα κεντρικά δεν έφερε. Γνωστά και μη εξαιρετέα: σταφίδα να αγοράσει το κράτος και να το δώσει σε κοινωνικούς φορείς, σχολεία κλπ, είπε δυο λόγια για τα λεμόνια και για κάποιους άλλους συνεταιρισμούς. Στην σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναρτήθηκε κάτι άλλο.

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ: Όταν κάνεις μια εκδήλωση για το αγροτικό πρέπει:

1. Να γνωρίζεις την διαφορά αγροτικού από γεωργικού,

2. Να προτείνεις στο κοινό που σε ακούει τι πρέπει να κάνει στην παραγωγή, στον χώρο του ή στις διεκδικήσεις του.

3. Να σέβεσαι όσα έχουν κατατεθεί. Και εννοώ αυτά που είπε ο Κασίμης στην ημερίδα του Δήμου Βέλλου – Βόχας, πριν λίγο καιρό, ιδιαίτερα την δευτερολογία του, το οποίο έχω αναρτήσει.

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

Β.

Διάβασα την επερώτηση του βουλευτή Κορινθίας για το Νοσοκομείο Κορίνθου. Συναρπαστικό κείμενο φιλάνθρωπου ενδιαφέροντος. Πέρα από μια λογική διοικητικής αρρυθμίας όσον αφορά την κυβέρνηση που «επιχειρεί να απολύσει…», λέξη για το υγειονομικό προσωπικό που διώχθηκε έξι μήνες τώρα. Πάντα στα πλαίσια της πολιτικής ατιμίας του ΣΥΡΙΖΑ, που συντονισμένος με τον μισάνθρωπο υπουργό Πλεύρη ακολουθεί στην τιμωρία όσων δεν συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις.

Αποδεικνύεται ότι αυτό που βλέπουμε είναι η «φυσικοποιημένη» ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ στους ανταγωνιστικούς μηχανισμούς διεκδίκησης της εξουσίας, ο εκφυλισμός του σε ένα πιόνι στον εμφύλιο της ισχύος, εκτός κοινωνικής και ηθικής βάσης.

Γρηγόρης Κλαδούχος

1/3/2022 – ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ