Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Νέο σύγχρονο Αστυνομικό Μέγαρο στον κόμβο Εξαμιλίων

Με αυξημένη πλειοψηφία ελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης από το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων η απόφαση παραχώρησης οικοπεδικού χώρου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου.

Την αναγκαιότητα της παραχώρησης είχε τονίσει λίγες ώρες πριν σε δημόσια επιστολή της αλλά και σε συνάντηση με το Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας σημειώνοντας αφενός το κομβικό σημείο του οικοπέδου το οποίο θα οδηγήσει σε εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας στην περιοχή και αποκέντρωση υπηρεσιών και αφετέρου στην αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας των αστυνομικών ώστε με την σειρά τους να αποδίδουν καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες.



 

«Θα είναι ένα άρτιο και σύγχρονο αστυνομικό μέγαρο το οποίο θα αναβαθμίσει την ποιότητα των υπηρεσιών και θα συμβάλει στην μείωση της εγκληματικότητας ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας. Σε λιγότερο από 3 χρόνια θα είναι έτοιμο προς χρήση αφού ήδη συζητούμε την πολεοδόμηση με τον Υφυπουργό κ. Νίκο Ταγαρά. Με την απόφαση μας σήμερα το έργο ξεκινά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κορινθίων.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων έκανε λόγο για ένα «όνειρο των Κορίνθιων αστυνομικών που γίνεται πραγματικότητα» ευχαριστώντας την δημοτική αρχή και τους συμβούλους που υπερψήφισαν για το ενδιαφέρον και την βούληση τους να δώσουν λύση σε ένα πρόβλημα δεκαετιών!

Η ψηφοφορία κατέγραψε 23 θετικές ψήφους -υπερψήφισαν οι παρατάξεις του Δημάρχου και του Νίκου Σταυρέλη καθώς και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι Ζώγκος, Κεφάλας, Παπαδημητρίου, Ταγαράς, Ραντίτσα και Πιέτρης- 3 αρνητικές – του κ.Πνευματικού, της κ.Λύτρα και της κυρίας Ξύδη- και 1 λευκό από τον σύμβουλο Ηλία Μπουρσέ. Απουσίαζαν από την συνεδρίαση οι κ.κ Μελέτης, Λαμπρινός ,Κονδύλης και Τζέκου ενώ αποχώρησαν στην διάρκεια της οι κ.κ Καλλίρης και Κορδώσης.