Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑ

Αρναούτογλου: Μαρτιάτικος χιονιάς από τη Μακεδονία έως και την… Κρήτη

Επιστρέφει από αύριο Τρίτη (8/3) ο χειμωνιάτικος καιρός σε όλη την Ελλάδα. Με ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, προειδοποιεί για παρατεταμένη παγωνιά μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας

Ολόκληρη η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου στο Facebook 

«Μαρτιάτικος χιονιάς από τη Μακεδονία έως και την… Κρήτη μέχρι τα τέλη της εβδομάδας που διανύουμε – Παγωνιά έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας!!!

Σε φάση παρατεταμένης παγωνιάς αναμένεται να μπει η χώρα προς τα μέσα της εβδομάδας που διανύουμε καθώς και κατά τόπους ιδιαίτερα χαμηλών για την εποχή θερμοκρασιών με χιονοπτώσεις η δυναμική και η έκταση των οποίων όμως είναι ακόμα ανοιχτές, εξαρτώμενες απολύτως από την ακριβή θέση και πορεία του συστήματος.

Τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία πάντως θέλουν τα χιόνια να κατεβαίνουν προς τα τέλη αυτής της εβδομάδας εκτός απο την Αττική και τα νησιά του Αιγαίου – Κυκλάδες αλλά πιθανότατα και σε περιοχές της Κρήτης με πολύ χαμηλό υψόμετρο!

Για να αποφευχθούν ζημιές λόγω παγετού κυρίως σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα σε υδρόμετρα και ιδιωτικές σωληνώσεις ύδρευσης, μέσα σε αυλές σπιτιών, κατά την ταπεινή μου γνώμη θα πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα όπως η κάλυψη/μόνωση υδρομέτρων ή η εκκένωση των σωλήνων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σκεφτόμαστε επίσης τα πουλιά ρίχνοντάς τους τροφή καθώς και τα κατοικίδια σε εξωτερικούς χώρους ώστε να έχουν και αυτά τροφή, πόσιμο νερό και προστασία από την παγωνιά! Μάρτης- γδάρτης λοιπόν…

Από αύριο Τρίτη… λεπτομέρειες στα 15λεπτα δελτία καιρού της ΕΡΤ3Για να μη χάνετε τον… καιρό σας.

Με εκτίμηση και καλή Σαρακοστή!

Σάκης Αρναούτογλου».