Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: «Αυτός είναι ο μεγαλύτερος ήρωας της χθεσινής νύχτας»

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος ήρωας της χθεσινής νύχτας … Κέρδισε τους εθελοντές με το χαμόγελο, την τόλμη και την αποφασιστικότητά του, αντάξια ενός αληθινού ήρωα!

Το αγόρι ξεκίνησε το ταξίδι του από την Ουκρανία με ένα σακίδιο, μια πλαστική σακούλα με λίγα υπάρχοντα και έναν αριθμό τηλεφώνου γραμμένο με στυλό στο χέρι του, δήλωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Σλοβακίας.




Η Ουκρανία φλέγεται λόγω της ρωσικής εισβολής για 12η ημέρα και η ιστορία ενός 11χρονου που πέρασε μόνος του τα σύνορα για τη Σλοβακία, συγκλονίζει.

Σε φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών της Σλοβακίας στο Facebook το Σάββατο, φαίνεται το αγόρι να παίρνει φαγητό και κάτι να πιει από εθελοντές κατά την άφιξή του στη Σλοβακία.

«Αυτός είναι ο μεγαλύτερος ήρωας της χθεσινής νύχτας» δήλωσε το σλοβακικό υπουργείο. «Κέρδισε τους εθελοντές με το χαμόγελο, την τόλμη και την αποφασιστικότητά του, αντάξια ενός αληθινού ήρωα».

Όπως τονίζει το υπουργείο, επικοινώνησε με τους συγγενείς του παιδιού, χρησιμοποιώντας τον αριθμό που ήταν γραμμένος στο χέρι του και μετά ήρθαν να το πάρουν.

«Η όλη ιστορία τελείωσε καλά» ανέφερε η ανάρτηση στο Facebook.

Η μητέρα του ευχαριστεί τον σλοβακικό λαό
Σε επόμενη ανάρτησή του, το υπουργείο Εσωτερικών της Σλοβακίας, ενημερώνει πως το αγόρι είναι καλά στην υγεία του και έχει μεταφερθεί στην Μπρατισλάβα όπου βρίσκονται συγγενείς του.

Μάλιστα, στην ανάρτηση αυτή μιλάει και η μητέρα του, η οποία με δάκρυα στα μάτια ευχαριστεί όλο τον κόσμο της Σλοβακίας που βοήθησαν τον γιο της.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, η μητέρα έπρεπε να μείνει πίσω στην Ουκρανία, καθώς η δική της μητέρα είναι κατάκοιτη και δεν μπορεί να ταξιδέψει.