Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ψήφισμα Δήμου Άργους Μυκηνών κατά της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία 

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους- Μυκηνών, κατά την συνεδρίαση του της 8-3-2022, μετά από εισήγηση του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών κ. Δημητρίου Καμπόσου, εξέδωσε ΟΜΟΦΩΝΑ το παρακάτω ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ



 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους – Μυκηνών  αποδοκιμάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία και εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στο λαό της Ουκρανίας και τους ομογενείς μας. Οι Έλληνες,  οι οποίοι έχουμε βιώσει τις ολέθριες  συνέπειες της παράνομης εισβολής  στην Κύπρο μας  και την δημιουργία αυτής της ανοικτής πληγής για το Έθνος μας εδώ και 47 χρόνια,  είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε με πλήρη ενσυναίσθηση τους Ουκρανούς φίλους μας.
Ακολουθεί το εξής ψήφισμα :

Α. Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε πολεμική επιχείρηση, εισβολή και κατοχή  που πλήττουν την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία οιουδήποτε κυρίαρχου κράτους, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, από όπου και αν προέρχονται.

Β. Καταδικάζουμε την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία που αναμφίβολα παραβιάζει το διεθνές δικαιο, και τασσόμαστε  υπέρ της ειρηνικής επίλυσης  της ουκρανικής κρίσης μέσω του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων, αξιοποιώντας κάθε διπλωματικό μέσο.

Γ.  Καλούμε  την Ρωσία να παύσει άμεσα την εισβολή και να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Ουκρανία.

Δ.  Καλούμε την Παγκόσμια Κοινότητα να εφαρμόσει  το Διεθνές Δίκαιο και να μεριμνήσει  αποτελεσματικά για την προστασία του αμάχου πληθυσμού στον οποίο περιλαμβάνονται και οι ομογενείς μας .

Ε.  Δηλώνουμε παρόντες και έτοιμοι να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ουσιαστική ανθρωπιστική βοήθεια στον Ουκρανικό λαό που δοκιμάζεται.

ΣΤ.  Τέλος,  καλούμε την Ελληνική  κυβέρνηση να προβεί άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες και παρεμβάσεις, τόσο προς την Ρωσία, όσο και προς την Ουκρανία για την προστασία, την ασφαλή  απομάκρυνση και  τον επαναπατρισμό των ομογενών μας .

Ο διάλογος για την  Ασφάλεια και την Ευημερία στην Ευρώπη και την αποφυγή ενός νέου Ψυχρού Πολέμου πρέπει να είναι συνεχής, όπως και ο αγώνας για την υπεράσπιση των θεμελιωδών αρχών και αξιών  της  Ελευθερίας, της Αξιοπρέπειας των λαών  και της Δικαιοσύνης.
Αυτό μοιάζει σήμερα δυσχερές, αλλά ας θυμηθούμε τα λόγια του αείμνηστου Νέλσον Μαντέλα «Πάντα κάτι φαίνεται αδύνατο, μέχρι να πραγματοποιηθεί..». Η ουσιαστική εμβάθυνση και η ισχυροποίηση των δεσμών των κρατών της Ευρώπης φαντάζει σήμερα  δύσκολη διαδικασία, αλλά είναι η διαχρονική απάντηση για ένα καλύτερο μέλλον με την Ειρήνη και την συνεργασία των κρατών και των λαών στο επίκεντρο.

Αφού   συντάχθηκε  το  παρόν  ψήφισμα  υπογράφεται  ως  ακολούθως:

     Ο Δήμαρχος                                     Ο Πρόεδρος                                          Τα Μέλη

     Δ.Καμπόσος                      Κ.Μπέγκος

 

                                           Ακριβές Απόσπασμα

                                           Άργος, 8 Μαρτίου 2022

                             Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

 

                                            Κων/νος Μπέγκος