Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα εγκαίνια της Food Expo 2022, στην Αθήνα, παρέστη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Ικανοποίηση για την επίγνωση των παραγωγών και επιχειρηματιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου της ανάγκης για εξωστρέφεια και καινοτομία εξέφρασε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στις δηλώσεις του, το πρωί Σάββατο 12 Μαρτίου, μετά τα εγκαίνια της Food Expo 2022, στην Αθήνα, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά.



Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει με 60 εκθέτες στην Food Expo 2022, τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στην νοτιο-ανατολική Ευρώπη και μία από τις σημαντικότερες του είδους της διεθνώς, στην οποία εφέτος συμμετέχουν 1.350 εκθέτες, από την Ελλάδα και άλλες 26 χώρες και πάνω από 1.100 ελληνικές και ξένες εταιρείες.

Ο Π. Νίκας -ο οποίος επισκέφθηκε όλους τους εκθέτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και συνομίλησε μαζί τους- τόνισε ακόμα ότι η περιφερειακή Αρχή έχει αποδυθεί σε μια συστηματική προσπάθεια για την στήριξη του πρωτογενή τομέα, αλλά και της επιχειρηματικότητας, μέσα από πολλαπλές δράσεις αλλά και με τη συνδρομή προς τις επιχειρήσεις προκειμένου να μετάσχουν σε θεματικές εκθέσεις -στην Ελλάδα, καθώς και στο εξωτερικό.

Συνεχίζοντας ο περιφερειάρχης επισήμανε επίσης την έμφαση που δίνει η Περιφέρεια αφ’ ενός στο θέμα της διασφάλισης της άρδευσης μέσα από την ολοκλήρωση και τον προγραμματισμό εγγειοβελτιωτικών έργων, και αφ’ ετέρου στην εκπαίδευση και επιμόρφωση του αγροτικού κόσμου μέσω του Γεωργικού Σχολείου που λειτουργεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ενώ τόνισε και την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του ΕΛΓΟ Δήμητρα με αντικείμενο την ενημέρωση των αγροτών σχετικά με νέες καλλιέργειες.

Υπογράμμισε, ακόμα, ότι η Περιφέρεια καταβάλει κάθε προσπάθεια για την όσο το δυνατόν συντομότερη απόδοση των αποζημιώσεων σε πληγέντες από καιρικά φαινόμενα ή άλλες αιτίες παραγωγούς.

Στα εγκαίνια της έκθεσης Food Expo 2022, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 14 Μαρτίου, παρέστησαν βουλευτές, περιφερειάρχες, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι Επιμελητηρίων και αγροτικών οργανώσεων, ενώ από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρέστησαν -μεταξύ άλλων-, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος, οι ανεξάρτητοι περιφερειακοί σύμβουλοι Κορινθίας Γιώργος Οικονόμου και Αργολίδας Τάσος Γανώσης, ο διευθύνων σύμβουλος της “Πελοπόννησος” Α.Ε. και αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Σωτήρης Μουρίκης, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Κορινθίας Παναγιώτης Λουζιώτης και Λακωνίας Γιάννης Παναρίτης.