Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

40.000 Σύροι δήλωσαν «εθελοντές» για την Ουκρανία – Η Ρωσία τους θέλει για δυνάμεις κατοχής

Περισσότεροι από 40.000 Σύροι μαχητές δήλωσαν τα ονόματά τους προκειμένου να πολεμήσουν στο πλευρό της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ραμί Αμπντουραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR).

Στις 10 Μαρτίου, η Ουάσιγκτον είπε ότι η στρατολόγηση Σύρων για να συμμετάσχουν στον ρωσικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας είναι μια «επικίνδυνη κλιμάκωση» σε μια εποχή που τα ρωσικά στρατεύματα πολιορκούν την ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο.



 

Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας διανύει την 19η ημέρα του, με τη Μόσχα να κυριαρχεί σε ορισμένες από τις ανατολικές πόλεις που γειτνιάζουν με τα ρωσο-λεκορωσικά σύνορα.

«Η Ρωσία επιλέγει μόνο τους μαχητές που έχουν εμπειρία στον αστικό πόλεμο και εστιάζει στις παλαιστινιακές δυνάμεις Κουντς (φωτογραφία) και το Σύνταγμα 25 με επικεφαλής τον Σουχεΐλ αλ Χασάν», είπε ο Ραμί Αμπντουραχμάν σε ηχητική δήλωσή του στην ιστοσελίδα North Press.

Δεν θα πάει ο καθένας που δήλωσε το όνομά του να πολεμήσει την Ουκρανία, σύμφωνα με τον διευθυντή του SOHR.

Τόνισε ότι υπάρχουν ομάδες χαμηλότερα αμειβόμενων που θα πάνε να προστατεύσουν τις περιοχές που ελέγχει η Ρωσία.

Θα λειτουργήσουν δηλαδή ως δυνάμεις κατοχής.

«Η Ρωσία θα εξαρτηθεί κυρίως από το Σύνταγμα 25 που είναι ειδικές δυνάμεις με μεγάλη μαχητική τεχνογνωσία και εκπαιδευμένες από τη Ρωσία».

Ο Ραμί Αμπντουραχμάν πρόσθεσε ότι το Σύνταγμα 25 έχει ισχυρές σχέσεις με τη Ρωσία, όπως και οι παλαιστινιακές δυνάμεις Κουντς και ο Παλαιστινιακός Απελευθερωτικός Στρατός.

Οι Παλαιστίνιοι που δηλώνουν εθελοντές είναι πρόσφυγες παλαιστινιακής καταγωγής που ζουν μόνιμα στη Συρία και στον εμφύλιο υποστήριξαν το καθεστώς Άσαντ ενάντια στους τζιχαντιστές.

tribune.gr