Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Εξόρμηση στο Κρυονέρι Κορινθίας

20 Μαρτίου 2022 ΚΡΥΟΝΕΡΙ – ΑΡΧΑΙΑ ΣΙΚΥΩΝΑ (Βασιλικό)

Ο Σύλλογος μας θα κάνει εξόρμηση στην περιοχή Κρυονερίου Κορινθίας.

Η πορεία μας ξεκινά από το κέντρο του Κρυονερίου με καθοδική πορεία προς τον ποταμό Ελισσώνα ακολουθώντας το περιβαλλοντικό μονοπάτι. Στο δρόμο μας συναντάμε τη Βρύση του Κούρπερη, το παλιό πέτρινο γεφύρι και τον παλιό Νερόμυλο όπου αποτελούν ένα αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα μέσα στην κοιλάδα του Ελισσώνα, σε μια τοποθεσία φυσικού κάλλους. Όλα τους είναι κτίσματα του 18ου και 19ου αιώνα και συνδέονται με το χωριό διαμέσου του καταπράσινου παραποτάμιου μονοπατιού.



Συνεχίζουμε βαδίζοντας στα ίχνη του παλιού καλντεριμιού που ένωνε τις 2 αρχαίες πόλεις Τιτάνη – Σικυώνα και καταλήγουμε στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Σικυώνας.

Ένας χώρος µε σημαντικά μνημεία, που απλώνεται σε ένα μικρό οροπέδιο σε υψόμετρο 140 µμέτρων, κοντά στο χωριό Βασιλικό.

Σε όποιο σημείο του οροπεδίου κι αν σταθεί κανείς, αγναντεύει από ψηλά τα εύφορα περιβόλια της πεδιάδας του Ασωπού ως το Κιάτο και τη θάλασσα του Κορινθιακού κόλπου ως τον βράχο Ακροκορίνθου και τον Ισθμό στα ανατολικά.

Στον αρχαιολογικό χώρο υπάρχει ένα επιβλητικό αρχαίο Θέατρο, το ανασκαμμένο τμήμα της Αγοράς της ελληνιστικής και ρωμαϊκής πόλης, το Στάδιο και οι ρωμαϊκές Θέρμες (Βαλανείο), που στεγάζουν σήμερα ένα μικρό αλλά υπέροχο αρχαιολογικό μουσείο.


Οι πρώτες ανασκαφές έγιναν στο χώρο του Θεάτρου από την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, μεταξύ 1886 και 1898. Στη συνέχεια οι ανασκαφές στην αρχαία αγορά έφεραν στο φως έναν ναό, παλαίστρα, βουλευτήριο, μακρά στοά, και τμήμα του κοίλου του θεάτρου.

ΩΠ: 5-6 Β.Δ Α+

Αναχώρηση στις 07:30 από τα Περιβολάκια.

Κόστος εξόρμησης 10€

Στο τελείωμα της πορείας θα σταματήσουμε για φαγητό, καφέ στο Κιάτο.

ΑΡΧΗΓΟΙ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Αθηνά Παλασοπούλου 6947279750)

Αθηνά Αγγελοπούλου 6976079810)

Χριστόφορος Καραγεώργος 6948002379)

Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, κάλτσες (και εφεδρικές), γκέτες, μπατόν, γάντια, σκούφος, ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό , καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια), νερό,

• Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά , σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και, στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.

• Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών.

Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.

Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.

Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης)

• Θα τηρηθούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προφύλαξης για τη μετάδοση του κοροναιού, στις μετακινήσεις με Λεωφορεία θα συμμετέχουν άτομα που έχουν τα ανάλογα πιστοποιητικά.

1)Πιστοποιητικό εμβολιασμού, η

2)Πιστοποιητικό Νόσησης, η

3)Πιστοποιητικό Rapid test τελευταίων 48 ωρών. ή PCR 72 ωρών.