Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων του ΕΟΣ Κορίνθου – Άνοιξη 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

O ΕΟΣ Κορίνθου, στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την κατάρτιση των μελών του, την απόκτηση γνώσεων και εμπειριών ώστε να κινούνται και να δρουν με ασφάλεια σε κάθε περιβάλλον, διοργανώνει Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων κατά το χρονικό διάστημα από την 30-04-2022 έως την 5-6-2022. Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν όλες τις απαραίτητες τεχνικές ώστε να μπορούν να συνεχίσουν μετά την λήξη της εκπαίδευσης το συναρπαστικό άθλημα της αναρρίχησης. Στην σχολή μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε επιθυμεί να ασχοληθεί με την αναρρίχηση, ανεξάρτητα από την προηγούμενη εμπειρία του στην δραστηριότητα αυτή, αρκεί να διαθέτει αγάπη για το βουνό και την δράση και ένα στοιχειώδες επίπεδο φυσικής κατάστασης.



 

Οι πιστοποιημένοι από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης εκπαιδευτές έχουν μεγάλη εκπαιδευτική, παιδαγωγική και αναρριχητική εμπειρία, προθυμία και διάθεση να σας μυήσουν στο αγαπημένο τους σπορ.

Η Σχολή είναι εναρμονισμένη με το νέο εκπαιδευτικό κανονισμό της Ε.Ο.Ο.Α. (eooa.gr.) και παρέχει στους επιτυχόντες το σχετικό δίπλωμα.

Το κόστος συμμετοχής στην Σχολής ανέρχεται στο ποσό των τριακοσίων πενήντα (350) ευρώ. Οι δαπάνες μετάβασης και διαμονής κατά τις εξορμήσεις βαρύνουν τους εκπαιδευόμενους.

Για τη συμμετοχή στην Σχολή απαιτείται η υποβολή έγγραφης αίτησης (παρέχεται στον Σύλλογο ή μπορείτε να την κατεβάσετε από το site της ΕΟΟΑ) με συνημμένα τα κάτωθι δικαιολογητικά: 1.-Mία φωτογραφία του υποψηφίου, 2.- Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας, 3.- Γνωμάτευση από ιατρό καρδιολόγο ή από παθολόγο περί ικανότητας για συμμετοχή, που να έχει παρασχεθεί το τελευταίο εξάμηνο προ της υποβολής της αιτήσεως. Ακόμη ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει, με την αίτησή του να μας γνωστοποιήσει τον αριθμό μητρώου της ορειβατικής ταυτότητας του.

Το πρόγραμμα της Σχολής θα ολοκληρωθεί σε πέντε (5) διήμερες εξορμήσεις και έχει ως ακολούθως:

Α΄ Διήμερο: 30/4/2022 και 1/5/2022 στην πίστα του Σολωμού Κορινθίας.

Β΄ Διήμερο: 7/5/2022 και 8/5/2022 στην Φρύγανη Κορινθίας

Γ΄ Διήμερο: 14/5/2022 και 15/5/2022 στο Ναύπλιο.

Δ΄ Διήμερο: 28/5/2022 και 29/5-2022 στον Άγιο Ανδρέα Άστρους.

Ε΄ Διήμερο: 4/6/2022 και 5/6/2022 στην Βαράσοβα Αιτωλοακαρνανίας.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτές της Σχολής: Απόστολος Σιμάτης, Διπλωματούχος Εκπαιδευτής Ορειβασίας –Αναρρίχησης της Ε.Ο.Ο.Α. και Λουκάς Πρατίλας, Διπλωματούχος Βοηθός Εκπαιδευτής Ορειβασίας –Αναρρίχησης της Ε.Ο.Ο.Α.

Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή στον Σύλλογο (ή να επιβεβαιώσουν την αρχική δήλωσή τους) προκειμένου να διοργανωθεί προεισαγωγική συνάντηση γνωριμίας με τους εκπαιδευτές, ενημέρωση για τα θέματα του εξοπλισμού και ανάλυση του προγράμματος.