Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Επίσκεψη κομματικού κλιμακίου ΝΔ στην Κορινθία

Τον Νομό Κορινθίας επισκέφτηκε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης , συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιο για την Έρευνα και Καινοτομία Χρίστος Δήμας , τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς τον βουλευτή Κορινθίας Κώστας Κόλλιας , καθώς και τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Κορινθίας Dimitrios Soufrilas



Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν τα γραφεία της εταιρείας Λατομείων και έτοιμου σκυροδέματος «Λαρσινός ΑΕ», όπου τα στελέχη του κόμματος περιηγήθηκαν από τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Ηλία Λαρσινό στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης συζητώντας για την δημιουργία μιας επιχείρησης διεθνών προδιαγραφών, η οποία καινοτομεί συνεχώς στον κλάδο της με νέα προϊόντα, αποτελώντας παράλληλα πρότυπο εταιρικής διακυβέρνησης.
Στη συνέχεια ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ συναντήθηκε με το Δήμαρχο Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη, ο οποίος τόνισε την καίρια παρέμβαση της Κυβέρνησης για την τροποποίηση της απλής αναλογικής στους ΟΤΑ, η οποία όπως τόνισε εξασφάλισε την κυβερνησιμότητα των Δήμων. Εκτενής αναφορά έγινε στις επενδύσεις που τρέχουν στο Δήμο σε τουριστικά θέρετρα, την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, τις δυνατότητες που ανοίγονται στον τουρισμό, την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και την συντήρηση του Ισθμού. Παρόντες στην συνάντηση ήταν και ο Αντιδήμαρχος Αγ. Θεοδώρων Spyros Ratis και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού- Αθλητισμού- Τουρισμού Νεολαίας Σακης Παπαθανασιου
Κατόπιν, τα στελέχη του κόμματος βρέθηκαν σε μονάδα επεξεργασίας και εμπορίας σταφίδας στο Κιάτο, όπου συνάντησαν τον ιδιοκτήτη Giorgos Papalekas , με τον οποίο συζήτησαν για την παραγωγή και την εμπορία της σταφίδας που αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα προϊόντα του νομού Κορινθίας και εξάγεται σε όλο τον κόσμο. Σε συνέχεια μάλιστα της απάντησης του αρμόδιου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά, σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ τόνισε πως θα υπάρξουν και επιπλέον μέτρα στήριξης των σταφιδοπαραγωγών.
Επόμενος σταθμός της επίσκεψης ήταν η Κόρινθος όπου τα στελέχη του κόμματος συνάντησαν τον Δήμαρχο Κορίνθου Βασίλειο Νανόπουλο, με τον οποίο συνομίλησαν για τα μεγάλα έργα υποδομής που προχωρούν στο Δήμο και το ζήτημα της ύδρευσης και άρδευσης του νομού. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης ΣΠΥΡΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
Στη συνέχεια βρέθηκαν στο Επιμελητήριο Κορινθίας ,όπου πραγματοποιήθηκε μια συζήτηση με το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου και συγκεκριμένα τον Πρόεδρο Παναγιωτης Λουζιωτης και τον Β’ Αντιπρόεδρο Χρήστο Μπαραφάκα. Εκεί, τα στελέχη του κόμματος είχαν μια σύντομη συνάντηση και με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου Βλάση Τσιώτο.
Παρόντες στη συζήτηση ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά Κόρκα , ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Βυτινιώτης Χάρης , ο Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσος Γκιόλης, ο τ. βουλευτής Κώστας Ποτήρης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κορίνθου Γρηγόρης Καρπούζης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χρυσοβαλάντης Μέλλος και ο πρόεδρος της συντεχνίας αρτοποιείων Γιάννης Βακάλογλου.
Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης ήταν τα γραφεία της δεεπ νδ Κορινθίας όπου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση με τα μέλη και τα στελέχη του νομού.
Στην επίσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Κορινθίας παρευρέθηκαν ακόμα, η τ. βουλευτής Μαριλένα Σούκουλη, η πολιτεύτρια Μαρία Παπακωνσταντίνου, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής Βιβή Ξένου , Θοδωρής Σεργεντάνης ,ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ Κορινθίας Ρουκης Γιώργος , ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Σικυωνίων Mihalis Sotiropoulos , ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Κορίνθου Apostolis Georgaris ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Ξυλοκάστρου Mpampis Diamantopoulos , ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Βέλου – Βόχας Γιώργος Βορινιώτης , ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Λουτρακίου -Περαχώρας -Αγίων Θεοδώρων Παναγιώτης Φίλης, τα μέλη της ΔΕΕΠ Κορινθίας, ο Υπεύθυνος Περιφερειακών Οργανώσεων ΟΝΝΕΔ Μένιος Κορομηλάς και ο Υπεύθυνος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κορίνθου Γιώργος Λάτσης.
Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε σε δηλώσεις του: «Είχαμε τη χαρά να βρεθούμε στο Νομό Κορινθίας σε μια γεμάτη μέρα. Ξεκινήσαμε από το Δήμο Λουτρακίου, το Δήμο Σικυωνίων και τώρα στο Δήμο Κορινθίων και βρεθήκαμε σε επιχειρήσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας στο νομό και υπεραξία αναφορικά με τα τοπικά προϊόντα της Κορινθίας. Είχαμε μια εμπεριστατωμένη συζήτηση με τον δήμαρχο Κορίνθου και τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου και βρεθήκαμε σε πολλά σημεία του νομού παρουσία των κ.κ. Δήμα, Ταγαρά και Κόλλια, των δύο υφυπουργών και του βουλευτή που θέλω να τους ευχαριστήσω προσωπικά που συνοδεύουν εμένα και τον κ. Κονταδάκη τον Γραμματέα Οργανωτικού σε αυτό το οδοιπορικό. Είναι επισκέψεις που κάνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, κάθε εβδομάδα και κάθε μέρα σε όλη την ελληνική περιφέρεια και στους δήμους της Αττικής με δύο βασικούς στόχους. Ο πρώτος είναι η προβολή του κυβερνητικού έργου, της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και ο δεύτερος είναι η καταγραφή των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας, κάτι που μας έχει ζητήσει προσωπικά ο Πρωθυπουργός. Διαπίστωσα ότι το κυβερνητικό έργο προχωράει παρά τη δύσκολη ταυτόχρονη συγκυρία και της πανδημίας και της παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης. Η Κυβέρνηση αυτή και προσωπικά ο πρωθυπουργός έχουν επιλέξει το δρόμο της ευθύνης και των λύσεων απέναντι στο διχασμό και τον λαϊκισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ευρύτερα της αντιπολίτευσης. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που οι αντοχές των πολιτών δοκιμάζονται λόγω των εξωγενών παραγόντων, του πολέμου, της πληθωριστικής κρίσης, της πανδημίας. Η Κυβέρνηση αυτή δίνει λύσεις όπως δίνονται τώρα λύσεις στους παραγωγούς της σταφίδας, λύσεις στην καθημερινότητα με τις μειώσεις των φόρων και των εισφορών, λύσεις στα μεγάλα έργα υποδομών τα οποία προχωρούν το ένα μετά το άλλο. Έτσι και εμείς είμαστε εδώ για να επισπεύσουμε την επίλυση όλων των υπολοίπων προβλημάτων, όσων περισσότερο πιο γρήγορα και ρεαλιστικά γίνεται.

Βρεθήκαμε στο Επιμελητήριο Κορινθίας το οποίο εκπροσωπεί το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας και κάθε μορφής επιχειρηματικότητα, η οποία στηρίχθηκε από την Κυβέρνηση ανάμεσα στις μεγαλύτερες και αλλεπάλληλες κρίσεις. Θέλουμε να πούμε σε όλους τους πολίτες με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη ότι η Κυβέρνηση αυτή, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που έχω την τιμή να εκπροσωπώ σήμερα εδώ και ο Πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εδώ για όλους τους πολίτες. Είμαστε εδώ για να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα όλων των πολιτών, είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις με πολύ λίγα λόγια και πολλή δουλειά».