Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε παραγωγό: Σε βλέπω να κρυώνεις, αλλά ‘ντάξει, θα ζεστάνει ο καιρός

Αυτή είναι ίσως η πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει η κυβέρνηση για την ραγδαία αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης, να περιμένει να ζεστάνει ο καιρός!

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε χθες την κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη, όπου μεταξύ άλλων απαντώντας σε οδηγό φορτηγού, που του είπε χαρακτηριστικά: «Το πετρέλαιο δεν φτουράει», υποστήριξε ότι θα ρίξει τώρα και την τιμή του πετρελαίου.




 

Δεν είναι πολλές οι μέρες από τότε που δήλωσε -πολλάκις- ότι για χάρη του η Κομισιόν εξετάζει πλαφόν στο φυσικό αέριο, ενώ είχε υποστηρίξει και πως μετά από πρότασή του η αγορά του φυσικού αερίου έχει πέσει κατά 50%.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός συνομίλησε με παραγωγούς και χονδρεμπόρους για τις προκλήσεις που έχουν προκαλέσει στην αγορά η παγκόσμια ενεργειακή κρίση, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία (δεδομένου ότι Ρωσία και Ουκρανία είναι δύο από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς τροφίμων και ζωοτροφών) και τα κύματα κακοκαιρίας που έπληξαν πολλές καλλιέργειες, καθώς και για το ζήτημα του ράλι ανατιμήσεων στην αγορά και των επιπτώσεών τους στα νοικοκυριά.

Βρισκόμενος στα γραφεία μιλώντας σε γυναίκες εργαζόμενες, είπε προκλητικά «Δεν πιστεύω να κρυώνετε», ενώ συνέχισε όταν είδε το κλιματιστικό λέγοντας: «το μαρτύριο της ζέστης».

Μιλώντας σε έναν από τους παραγωγούς μάλιστα του είπε: «Σε βλέπω να κρυώνεις, αλλά ντάξει, θα ζεστάνει ο καιρός από το Σαββατοκύριακο».

Αυτή είναι ίσως η πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει η κυβέρνηση για την ραγδαία αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης, περιμένει να ζεστάνει ο καιρός!

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πλησίασε τους οδηγούς των φορτηγών ένας εξ’ αυτών του είπε: «Το πετρέλαιο δεν φτουράει».

«Γι’ αυτό θα το μειώσουμε τώρα», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Άντε να δούμε, άντε πάμε», συνέχισε ο οδηγός.

Υπενθυμίζεται πως τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια θεωρούνται τουλάχιστον μέτρα ασπιρίνες, με 13 ευρώ το μήνα η επιδότηση για τη βενζίνη, κάτι που όχι απλά δεν βοηθά την κατάσταση των νοικοκυριών, αλλά μπορεί να θεωρηθεί και εμπαιγμός, αν σκεφτεί κανείς την τεράστια αύξηση στην τιμή της βενζίνης και τον μέσο μισθό των εργαζομένων!

Πηγή: rosa.gr