Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Detrop Boutique που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη θα μετάσχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου

H Περιφέρεια Πελοποννήσου θα μετάσχει με περίπτερο την διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Detrop Boutique, που θα λάβει χώρα το τριήμερο 2 με 4 Απριλίου στο διεθνές εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της οποίας θα διεξαχθούν και δύο διαγωνισμοί ποιότητας -επιτραπέζιας ελιάς και ελαιολάδου.



 

Οι εν λόγω διαγωνισμοί αποτελούν δύο νέους θεσμούς -αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΘ – Helexpo και της Επιστημονικής Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου και Ελιάς “Φιλαίος” (www.filaios.org).

Στο πλαίσιο αυτό, αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Παραγωγής Στάθης Αναστασόπουλος έχει ήδη ενημερώσει εγγράφως τα Επιμελητήρια και τις επιχειρήσεις τυποποίησης ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να γνωστοποιήσουν το πιο πάνω γεγονός στα ενδιαφερόμενα μέλη τους ώστε να επικοινωνήσουν με την εν λόγω Επιστημομική Λέσχη και να αποστείλουν δείγματα (Ξενοφώντος 15Α Αθήνα, ΤΚ 105 57, τηλέφωνο επικοινωνίας 210 3238092).

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια θα καλύψει το 70% του κόστους συμμετοχής του κάθε δείγματος.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων και δειγμάτων προς την Επιστημονική Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου και Ελιάς “Φιλαίος” είναι η Δευτέρα 28 Μαρτίου.