Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Γερμανία μειώνει τους φόρους στα καύσιμα

Και η Γερμανία ανακοίνωσε πως θα μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης (ΕΦΚ) στη βενζίνη και στο πετρέλαιο κίνησης, προκειμένου να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων.

Συγκεκριμένα, ο τρικοματικός κυβερνητικός συνασπισμός της Γερμανίας συμφώνησε σε πρόσθετα μέτρα αξίας περίπου 15 δισεκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να μειώσει το βάρος των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών από το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της προσωρινής μείωσης των τιμών των καυσίμων.
 

Η κυβέρνηση του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς θα μειώσει τη φορολογία στα καύσιμα για τρεις μήνες, με την τιμή της βενζίνης να μειώνεται κατά 0,3 ευρώ το λίτρο και αυτή του diesel κατά 0,14 ευρώ το λίτρο.

Επιπλέον οι Γερμανοί φορολογούμενοι θα λάβουν εφάπαξ πληρωμή 300 ευρώ, καθώς και εφάπαξ ενίσχυση για τη διατροφή παιδιών ύψους 100 ευρώ. Επιπλέον προκειμένου να προωθηθεί η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, η κυβέρνηση θα προσφέρει μηνιαίο εισιτήριο με κόστος 9 ευρώ.

Σήμερα, η μέση τιμή της βενζίνης 95 οκτανίων στη Γερμανία είναι 2,126 ευρώ/λίτρο και αυτή του diesel 2,172 ευρώ/λίτρο.

Στην Ελλάδα από την άλλη, η κυβέρνηση αποφάσισε την επιδότηση αγοράς καυσίμων με 30 έως 50 ευρώ για τρεις μήνες, ενώ θα μειώσει την τιμή του diesel κατά 15 λεπτά τον Απρίλιο.

bloomberg