Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Φιλιππίδη: Εκτίθεστε κύριες μου και δε μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα

Κόκκινo χτύπησε η ένταση στην δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη όταν η συνήγορος του κατηγορούμενου ηθοποιού, Κική Μπακιρτζίδου αντιτάχθηκε στο αίτημα δυο από τις τρεις γυναίκες που καταγγέλλουν τον ηθοποιό να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών.

Εκτίθεστε κύριες μου, ποικιλοτρόπως και δε μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο ανέφερε η συνήγορος, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των νεαρών γυναικών αλλά και των συνηγόρων τους.



 

«Δεν σέβεστε τα θύματα… Ντροπή» ήταν η απάντηση του Αλέξανδρου Μίντζια συνηγόρου πολιτικής αγωγής . Η ένταση συνεχίστηκε με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει προκειμένου να πέσουν οι τόνοι.

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: Ο κανόνας σε μια ποινική δίκη είναι η δημοσιότητα
Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου ηθοποιού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, νωρίτερα, ζήτησε να μην γίνει δεκτό το αίτημα για διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών. «Αν γίνει κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρχει μια άλλη δίκη, κακοποιητική της πραγματικότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο κανόνας σε μια ποινική δίκη είναι η δημοσιότητα. Όλη η δικογραφία ήταν καθημερινά στα πρωινάδικα, στις μεσημεριανές εκπομπές. Τα πάντα είχαν διακινηθεί σε φωτοτυπία. Ένας δεν είχε βγάλει το υπόμνημα του κατηγορουμένου, να υπάρχει η θέση του. Κάποιες έδωσαν συνεντεύξεις και το δημοσιοποίησαν από μόνες τους. Τότε δεν είχαν ψυχικό βάρος και άγχος; Υπάρχουν δημοσιεύματα που στο σύνολο τους κακοποιούν τον κατηγορούμενο. Θα ακουστεί και η φωνή του Πέτρου Φιλιππίδη. Οι τρεις καταγγέλλουσες είναι όλη η δικογραφία. Δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας…» τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος.