Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Ιδρύει τη νέα πολιτική κίνηση «Εθνική Συμφωνία»

Στο επόμενο βήμα προχωρά ο Κωσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίο δημιουργεί πολιτική κίνηση με το όνομα «Εθνική Συμφωνία». Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 5 Απριλίου στο ξενοδοχείο “Στράτος Βασιλικός”.

Ο ίδιος αναμένεται να απευθύνει προσκλητήριο σε όλους τους φιλελεύθερους συντηρητικούς πατριώτες. Ανάμεσα στους καλεσμένους θα είναι οι Φαήλος Κρανιδιώτης και Θάνος Τζήμερος, καθώς και πρώην στελέχη της ΝΔ, όπως ο Νίκος Καραχάλιος.



 

Η πολιτική κίνηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου δεν αποκλείεται να μετατραπεί σε κόμμα όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές.

Ο κ. Μπογδάνος, παράλληλα, χτίζει και ευρωπαϊκές γέφυρες για τον νέο σχηματισμό, καθώς πρόσφατα ήταν ομιλητής σε συνέδριο που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκή Συντηρητικό Κόμμα (ECR) και το αμερικανικό think tank Edmund Burke Foundation στις Βρυξέλλες. Στη βελγική πρωτεύουσα, ο ανεξάρτητος βουλευτής συναντήθηκε και τον Ουκρανό πρέσβη στην Ε.Ε., ενώ είχε επαφές με στελέχη του ευρύτερου συντηρητικού χώρου.

Ο ίδιος φέρεται να τάσσεται υπέρ ενός «κόμματος αξιών», με την «Εθνική Συμφωνία» να είναι το πρόπλασμα αυτού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος διεγράφη τον περασμένο Οκτώβριο από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ εξαιτίας της σύγκρουσής του με τον Θανάση Παφίλη του ΚΚΕ στη Βουλή για το εμφυλιοπολεμικό παρελθόν της χώρας και τα γεγονότα στον Γράμμο και το Βίτσι.