Στη ΓΑΔΑ η Ρούλα Πισπιρίγκου – Συνελήφθη για ανθρωποκτονία από πρόθεση για την υπόθεση της Τζωρτζίνας -VIDEO

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία ασκείται από την Εισαγγελία της Αθήνας, όπου διαβιβάστηκε η δικογραφία για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, στη Ρούλα Πισπιρίγκου, μητέρα των τριών κοριτσιών

H δίωξη αφορά μόνο στην υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας
 

Η δίωξη ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο με βάση τα στοιχειά που διαβίβασε το τμήμα ανθρωποκτονιών στην εισαγγελία.
Στη ΓΑΔΑ προσάγεται η μητέρα των τριών μικρών κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στην Πάτρα

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προσάγεται η μητέρα των τριών μικρών κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στην Πάτρα, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να οδηγηθεί στην προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Η μητέρα των τριών κοριτσιών μεταφέρεται συνοδεία αστυνομικών από την Πάτρα στην Αθήνα, κατόπιν σχετικής εντολής που έδωσε ο εισαγγελέας Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, στις τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στην μικρή Τζωρτζίνα εντοπίστηκε η ουσία κεταμίνη, που δεν δόθηκε από γιατρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών περιμένει εντός της ημέρας τη δικογραφία.
Εκείνο που δεν είναι γνωστό μέχρι στιγμής είναι εάν η δικογραφία αφορά ένα από τα παιδιά και ή και τα τρία.

Η διαβίβαση της δικογραφίας στην Εισαγγελία σημαίνει πως πλέον επιλαμβάνεται η δικαιοσύνη, η οποία θα αποφασίσει τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια, εάν δηλαδή θα κληθεί κάποιος για να δώσει εξηγήσεις στο πλαίσιο προκαταταρκτικής εξέτασης ή εάν θα κρίνει η δικαιοσύνη ότι θα πρέπει να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη πριν από λίγο δυνάμει εντάλματος, 33χρονη ημεδαπή για την υπόθεση ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ποια είναι η ουσία που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας

Η κεταμίνη είναι ουσία που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στην κτηνιατρική ως ταχύτατο αναισθητικό-καταπραϋντικό φάρμακο.

Καθώς η λήψη της σε μικρές δόσεις έχει ψυχοδηλωτικές και διασχιστικές επιδράσεις, χρησιμοποιείται συχνά και ως ναρκωτικό. Σε μεγάλες δόσεις, η κεταμίνη μπορεί να προκαλέσει θάνατο.

Κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή σε λευκή σκόνη και η χρήση της ποικίλλει. Μπορεί να καπνιστεί, να χορηγηθεί ενδοφλεβίως και ενδομυϊκώς ή να ληφθεί από το στόμα ή τη μύτη.

Η κεταμίνη χρησιμοποιήθηκε στον πόλεμο του Βιετνάμ ως αναισθητικό για τους τραυματισμένους Αμερικανούς στρατιώτες. Μόλις τελείωσε ο πόλεμος του Βιετνάμ, η κεταμίνη έπαψε να χρησιμοποιείται από τους γιατρούς, ωστόσο ανακαλύφθηκε ότι ήταν ιδανική για τα ζώα. Έτσι άρχισαν να τη χρησιμοποιούν στα άλογα, ως αναισθητικό και καταπραϋντικό.

Κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή σε λευκή σκόνη και η χρήση της ποικίλλει. Μπορεί να καπνιστεί, να χορηγηθεί ενδοφλεβίως και ενδομυϊκώς ή να ληφθεί από το στόμα και τη μύτη. Δεν υπάρχει προς διάθεση σε φαρμακεία, αλλά σε συγκεκριμένες μονάδες. Παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1962 και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1963.

Λίγο μετά το 2010 άρχισε και πάλι να χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες σε ανθρώπους, καθώς όπως θεωρείται από τους γιατρούς μπορεί να προσφέρει άμεση ανακούφιση στους ασθενείς με κατάθλιψη, για τους οποίους τα υπάρχοντα αντικαταθληπτικά δεν λειτουργούν.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2010 η κεταμίνη χρησιμοποιούνταν και ήταν πολύ διαδεδομένη ως ναρκωτικό σε κλαμπ της Ευρώπης αλλά και της Ασίας.