Δύο συναυλίες στο Άργος και Νέα Κίο, για τις «Παγκόσμιες Μέρες» πιάνου και παιδικού βιβλίου

Δημοτικό Ωδείο Άργους, Κυριακή, 3 Απριλίου 2022

Δύο μεγάλες διεθνείς μέρες του πολιτισμού γιορτάζουμε αυτή την εβδομάδα: είναι οι «Παγκόσμιες Μέρες» του πιάνου (29 Μαρτίου) και του παιδικού βιβλίου (2 Απριλίου). Μια διπλή μουσική γιορτή ετοίμασαν οι μαθητές και οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Άργους, με δύο εκδηλώσεις στο Άργος και στην Κίο.
Η «Παγκόσμια Μέρα του Πιάνου» είναι η 88η μέρα του χρόνου, όσα και τα πλήκτρα του πιάνου! Αφιερωμένη στο πιάνο, η συναυλία του Ωδείου θα γίνει την Κυριακή 3 Απριλίου, στην «Αίθουσα Μέγας Αλέξανδρος», στις 11.30 π.μ. Οι μαθητές του Ωδείου θα προσφέρουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με έργα πολλών συνθετών και εποχών: Bach, έργα της κλασικής και της ρομαντικής εποχής, ώς τον Debussy, τον Bartók και τον 20ό αιώνα, τη σύγχρονη μουσική κινηματογράφου.

Θα παρουσιαστούν παράλληλα κείμενα για το πιάνο μεγάλων συνθετών, σολίστ, παιδαγωγών – όπως οι R. Schumann, H. Neuhaus, I. Philipp, Ρ. Κυριακού – καθώς και ένα παραμύθι για την κατασκευή του πιάνου της Μαρίας Κυνηγού-Φλάμπουρα με μουσικές παρεμβάσεις.

Μαζί με την «Παγκόσμια Μέρα Παιδικού Βιβλίου» θα τιμηθεί ο διαχρονικός, κορυφαίος παιδικός συγγραφέας Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Το παιδικό τμήμα του Χορευτικού Εργαστηρίου του Μορφωτικού Συλλόγου Ν. Κίου και μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Άργους από τις τάξεις του βιολιού, του φλάουτου, της κιθάρας και του πιάνου ετοίμασαν μαζί ένα πρωτότυπο μουσικό παραμύθι, που θα παρουσιαστεί στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Κίου την Κυριακή 3 Απριλίου, στις 17.30. Ρυθμικά παιχνίδια και πολλή μουσική θα συνοδεύσουν την αφήγηση-δραματοποίηση του περίφημου παραμυθιού «Το μπαούλο που πετάει» του Άντερσεν.