Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία: Έκοψαν το ρεύμα σε ηλικιωμένη με άνοια και συσκευή οξυγόνου -VIDEO

Σε μια καταγγελία προέβη ο Χρήστος Γρηγορόπουλος, αναφέροντας ότι έκοψαν το ρεύμα στη μητέρα του, η οποία είναι 92 ετών με άνοια, κατάκοιτη και με συσκευή οξυγόνου, παρά το γεγονός ότι υπάρχει πρόβλεψη να μην κόβεται το ρεύμα σε ευάλωτα νοικοκυριά για χρέος μικρότερο από 6.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο Χρ. Γρηγορόπουλος μιλώντας στο Open, κάθε μήνα η ηλικιωμένη έδινε ένα ποσό – γύρω στα 100-120 ευρώ – και η ΔΕΗ γνώριζε ότι η 92χρονη ζει με οξυγόνο αλλά παρ’ όλα αυτά, το ρεύμα κόπηκε την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι. 

Όπως είπε ο γιος της 92χρονης, η γυναίκα μένει 50 χιλιόμετρα μακριά από υποκατάστημα της ΔΕΗ, στην ορεινή Μεγαλόπολη και δεν ήταν εύκολο να μετακινηθεί, ενώ υπογραμμίζει ότι κινδύνευσε η ζωή της. «Ήθελαν να σκοτώσουν μια γιαγιά» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επικοινώνησε με τη ΔΕΗ και του είπαν ότι πρέπει να πληρωθεί ο λογαριασμός, αλλά μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο. «Δίναμε κάθε μήνα 100-120 ευρώ, δεν μπορώ να καλύψω όλο το ποσό. Είναι ούτε 500 ευρώ. Ξέρουν ότι είναι άρρωστη η γιαγιά, δεν με πήραν ούτε ένα τηλέφωνο να με ενημερώσουν. Έπρεπε να την πάω στο νοσοκομείο. Χάος» σημείωσε.