Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αυτοψία Υφυπουργών για την παρακολούθηση της πορείας των έργων αποκατάστασης των ζημιών στα πρανή της διώρυγας

Παρουσία του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιου Αλκ. Γκιώνη πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Τρίτης 5 Απριλίου 2022, επίσκεψη αυτοψίας για την παρακολούθηση της πορείας στα έργα αποκατάστασης των ζημιών στα πρανή της Διώρυγας Ισθμού από την πλευρά της Πελοποννήσου από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστο Δήμα, τον αρμόδιο Υφυπουργό Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη και τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Χαρδαλιά.




 

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκπαίδευσης των Αξιωματικών της Σχολής Μηχανικού σε τεχνικά έργα.

Ο Υφυπουργός Χρίστος Δήμας τόνισε πως: “Σύμφωνα με την ανάδοχο εταιρεία του έργου, ο στόχος είναι τον Ιούλιο να επαναλειτουργήσει η διώρυγα και να δοθεί με ασφάλεια σε λειτουργία τουλάχιστον για το διάστημα του καλοκαιριού”.

Το έργο έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Υποδομών ως έργο εθνικής εμβέλειας και η χρηματοδότησή του ανέρχεται στα € 30,6 εκατομμύρια και προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Επίσης, να σημειωθεί πως έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Ανώνυμης Εταιρείας Διώρυγας Κορίνθου Α.Ε. (ΑΕΔΙΚ) και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, με αντικείμενο την κατασκευή περίφραξης για την ενίσχυση της ασφάλειας και την αποτροπή προσέγγισης στην περιοχή της διώρυγας του Ισθμού, προϋπολογισμού 800.000,00 ευρώ, έργο το οποίο βρίσκεται στη φάση της δημοπράτησης και αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα.