Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακιστέα κρίθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου για την δολοφονία της Τζωρτζίνας -VIDEO

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές στην υπόθεση θρίλερ με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα.

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου κρίθηκε προφυλακιστέα για την υπόθεση δολοφονίας της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας τον περασμένο Ιανουάριο καθώς δεν έπεισε με την απολογία της. 

Η 33χρονη εξήλθε του κτιρίου 9, που βρίσκεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων, το βράδυ της Δευτέρας. Τα αστυνομικά μέτρα ήταν δρακόντεια, ενώ ο χώρος “πολιορκείτο” από δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία.

Συνοδεία της ισχυρής αστυνομικής οδηγήθηκε εντός ενός μαύρου τζιπ και μετήχθη στη ΓΑΔΑ, όπου θα κρατηθεί σήμερα το βράδυ.

Σήμερα, Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού .

Σε ειδικό χώρο των φυλακών Κορυδαλλού θα οδηγηθεί τελικά η Ρούλα Πισπιρίγκου, αν και το αρχικό σενάριο έκανε λόγο για μεταφορά της στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα.

Η επιλογή του Κορυδαλλού έγινε γιατί είναι πιθανόν η κατηγορούμενη να κληθεί εκ νέου για εξηγήσεις καθώς ξεκινά έρευνα για το θάνατο και των άλλων δύο παιδιών.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν ανεπιθύμητη από τις κρατούμενες στον Ελαιώνα και θα υπήρχε πρόβλημα με την ασφάλειά της.

Θα κρατηθεί στην ΣΤ πτέρυγα του Κορυδαλλού και θα προαυλίζεται μόνη της για λόγους ασφαλείας.

Tην ίδια στιγμή διερευνώνται από δύο έμπειρους εισαγγελείς οι δυσεξήγητοι θάνατοι και των άλλων δύο παιδιών της, της μόλις 6 μηνών Ίριδας που πέθανε το Μάρτιο του 2021, καθώς και της 3,5 ετών Μαλένας, που έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2019, καθώς και ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς της 33χρονςης.

Νωρίτερα, η Ρούλα Πισπιρίγκου απάντησε στα ερωτήματα της ανακρίτριας και του εισαγγελέα.

Τι ισχυρίστηκε στην απολογία της

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας της στην ανακρίτρια δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από την δικαστική λειτουργό.

Μεταξύ άλλων για την «πρόβλεψή» της στις 28 Ιανουαρίου 2022, μία ημέρα δηλαδή πριν το θάνατο του κοριτσιού όταν αυτό εκδήλωσε ένα ακόμη επεισόδιο και είπε στους γιατρούς πώς θα ακολουθήσει και πιο δυνατό. «Ήταν ένα καμπανάκι προς στους γιατρούς να έχουν τεταμένη την προσοχή τους, γιατί από προηγούμενα επεισόδια ήξερα ότι έκανε τρία επεισόδια με ταχυκαρδίες και μία βραδυκαρδία», φέρεται να είπε.

Η ερώτησή της για το εάν υπήρχαν κάμερες στο δωμάτιο έγινε, γιατί είχε μάθει πως σημειώθηκε κλοπή στο νοσοκομείο μία ημέρα πριν κάνουν εισαγωγή. Όσον αφορά στο μονόκλινο δωμάτιο που ζητούσε, θα το είχε ούτως ή άλλως λόγω της τετραπληγίας του παιδιού.

Για την ψυχραιμία, που όπως λένε στις καταθέσεις τους γιατροί και νοσηλευτές επέδειξε την ώρα που πέθαινε το παιδί της, φέρεται να απάντησε πως «ήδη είχα χάσει δύο παιδιά».

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ανάκρισης έβαλε τα κλάματα λέγοντας μάλιστα στην αρχή της διαδικασίας πως «Είμαι μητέρα που έχω χάσει τρία παιδιά και είμαι ένα βήμα πριν από τη φυλακή».

Η κατηγορούμενη φέρεται να μίλησε και για τη διαδρομή της σχέσης της με τον σύζυγό της, από την αρχή μέχρι την ημέρα του θανάτου της κόρης τους, χωρίς να αφήσει καμία αιχμή γι’ αυτόν.

Ερωτήθηκε, επίσης, και για τα άλλα δυο παιδιά που έφυγαν από τη ζωή, την Μαλένα και την Ίριδα και φέρεται να επικαλέστηκε τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που έδειξαν παθολογικά αίτια.

Ειδικά για την περίπτωση της Μαλένας, η 33χρονη φέρεται να ανέφερε πως είχε υποβάλει μήνυση για τον θάνατό της. Χαρακτηριστικά επί αυτού του θέματος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η 33χρονη είπε στην απολογία της: “Αν ήμουν ένοχη θα επεδίωκα έρευνα από την Δικαιοσύνη;”.