Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ζελένσκι μιλά στην ελληνική Βουλή – live

Στην Βουλή των Ελλήνων μιλά μέσω τηλεδιάσκεψης παρουσία και της Προέδρου της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Η ομιλία του Βολοντιμίρ Ζελένσκι για τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία αναμένεται να διαρκέσει 10′ με 15′ λεπτά της ώρας.



 

Τη διαδικασία θα ανοίξει ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, με μια σύντομη προσφώνηση. Θα ακολουθήσει η ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στα ουκρανικά, με ταυτόχρονη μεταγλώττιση.

Η παρέμβαση Ζελένσκι στο ελληνικό κοινοβούλιο υλοποιείται μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ουκρανός ηγέτης με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την 25η Μαρτίου.
Εκτός του πρωθυπουργού, την ομιλία Ζελένσκι θα παρακολουθήσουν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και του ΠΑΣΟΚ / Κίνημα Αλλαγής.

Απούσα θα είναι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, που ήταν εξαρχής αντίθετη, «καθότι και ο Ζελένσκι είναι μέρος του προβλήματος, επικεφαλής μίας αντιδραστικής κυβέρνησης, που έχει συνταχθεί με το στρατόπεδο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ». Αντίθετοι έχουν δηλώσει και το ΜΕΡΑ25 αλλά και η Ελληνική Λύση.