Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αγώνες Δρόμου και δυναμικού βάδην πραγματοποιήθηκαν στο Λεβίδι

Αγώνες Δρόμου και δυναμικού βάδην διοργανώθηκαν το Σάββατο (9/4/2022) στο Λεβίδι, από τον Δήμο Τρίπολης, σε συνεργασία µε την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου και τον Σύλλογο Λεβιδιωτών Τρίπολης.
Οι αγώνες, με την επωνυμία «H Μάχη στο Λεβίδι 14-04-1821 (Αναγνώστης Δημήτριος Στριφτόμπολας)», είχαν σημείο εκκίνησης και τερματισμού την κεντρική πλατεία Λεβιδίου.



 

Τους αγώνες παρακολούθησε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, ο οποίος, στο τέλος, απένειμε μετάλλια στους νικητές.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Τζιούμης, σημείωσε: «Σήμερα, τιμάμε, μέσα από τους αγώνες δρόμου και δυναμικού βάδην, την πρώτη νικητήρια μάχη εναντίον των Τούρκων κατακτητών που έγινε στο Λεβίδι, πριν από 201 χρόνια, στις 14 Απριλίου 1821.

Αναδεικνύουμε την αξία του αθλητισμού και συνδυαστικά τιμάμε την ένδοξη Ιστορία μας.

Η ενότητα των Ελλήνων και ο Αγώνας του ’21 αποτελούν διαρκώς φάρο και πυξίδα για όλους μας, στη σημερινή δύσκολη εποχή».

Στους αγώνες, παρέστησαν ο βουλευτής Αρκαδίας και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Λαγός, Δημήτρης Μακαρούνης και Γιώργος Οικονομόπουλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος, Θεόδωρος Καραλής, ο δημοτικός σύμβουλος, Ιωάννης Παρασκευόπουλος και ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λεβιδίου, Παναγιώτης Ξύδης.